A Cipruson bejegyzett osztrák Maseltov befektetési társaság szóvivője a Financial Times Deutschland keddi számában azt mondta, hogy a kelet-európai üzletág eladása 50-70 millió euró bevételt hozhatna a cégcsoportnak. Ezt a pénzt a vállalat helyzetének javítására fordítanák. Isabella de Krassny elmondta: reményeik szerint a legközelebbi közgyűlésen meg tudnak győzni más részvénytulajdonosokat is az eladásról.

A Maseltov befektetési társaságnak a Semper Constantia bankkal együtt 15 százalékos részesedése van a Praktikerben.

A Praktikernek legalább 300 millió euróra lenne szüksége ahhoz, hogy végrehajtsa azokat a változtatásokat, amelyek révén ismét nyereségessé válhat a cégcsoport.

A Magyarországon 19, tíz országban összesen több mint 400 barkácsáruházat üzemeltető társaság bevétele 2011-ben 3,18 milliárd euró volt, 7,7 százalékkal csökkent az előző évhez képest, részben a rendkívüli akciók miatt, amikor egy-egy napra minden termék árát 20 százalékkal csökkentették. A részletes éves jelentést március végén publikálja a cég, az azonban már most biztosra vehető, hogy a Prkatiker a 2005-ös tőzsdei bevezetés óta első alkalommal működési veszteséget szenvedett el - írta korábban az FTD, felidézve, hogy a január-októberi időszakban a kamat-, adófizetés és értékcsökkenési leírás előtti vesztesége (EBITA) 153 millió euró volt.