Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A korábbi értesülésekkel szemben mégsem várható, hogy a héten újraindul Bige László nagyvállalkozó hatósági vizsgálatok kereszttüzébe került szolnoki kénsavgyára - tudta meg a Népszava. A Bige Holdingnál ugyanis egyelőre azt várják, hogy a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság (JNSZ MKI) fellebbez-e a Debreceni Törvényszék múlt heti, köztes döntése ellen.

A közigazgatási és munkaügyi bíróság ebben a felperes kérésére hatályon kívül helyezte a katasztrófavédők múlt hónap végi határozatát, amelyben a hatóság azonnali hatállyal megtiltotta az üzem tevékenységét, mert az szerinte megengedhetetlenül veszélyes. A katasztrófavédelem ez ellen fellebbezhet a Fővárosi Törvényszéken.

A megyei katasztrófavédelmi igazgatóságnál a napilapnak nem árulták el, élnek-e a lehetőséggel. Szakértők szerint ezt körülbelül e hét végéig kezdeményezhetik. Tegnap estig ugyanakkor nem érkezett az ügyben fellebbezés - árulta el a Debreceni Törvényszék szóvivője, Dobó Dénes. Amíg ez nem dől el, addig a napilap értesülései szerint a gyárban várnak az újraindulással. A Bige Holdingnál nem kívánták kommentálni a Népszava értesülését.