Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Gyöngyösi Márton, a Jobbik friss elnökhelyettese  az ATV Egyenes Beszéd című műsorában nehezen, de elismerte a műsorvezető kérdésére, hogy nem arra költötte azt a pénzt, amelyet a választópolgároktól az Állami Számvevőszék által kiszabott bírságra kért, hogy megtérítse a büntetést. Az Index cikke alapján csak többszöri kérdésre mondta el, hogy abból valójában kampányoltak.

Ez egy összetett dolog, tehát nagyon sok ember a Jobbiknak adta, a Jobbiknak a kampányát megtámogassa, Az ÁSZ-bírság és az ÁSZ-nak a büntetése, illetve a Jobbiknak a kormányváltó szándéka, ezek azért ilyen összefüggő dolgok - magyarázkodott Gyöngyösi, majd a következő kérdésre elmondta, hogy valóban kampányoltak a pénzből, ahogy azt az elmúlt időszakban a pártból kizárt Novák Előd is állította.

Ezt a pénzt azoknak, akik azért adták a pénzt, hogy az ÁSZ-bírságot törlesszük belőle, vissza fogja fizetni a párt - ígérte meg a politikus.

Az ügy előzménye, hogy még a választások előtt, a kampányban az Állami Számvevőszék megállapította, 331 milliós tiltott támogatást fogadott el a párt, amit vissza kell fizetniük, és egy ugyanekkora büntetést is kiszabtak a pártra (azaz összesen 662 millió forintot kellene fizetniük azért, mert az ÁSZ szerint a Jobbik "olcsón" jutott plakáthelyhez Simicska Lajos cégeitől).

A fotó forrása: Napi.hu/Szabó Dániel.