Bizottság alakult a feketegazdaság ellen

Megalakult a feketegazdaság kifehérítéséből származó bevételeket elemző és értékelő bizottság - olvasható a Kormányszóvivői Iroda közleményében.
NAPI Online, 2007. szeptember 27. csütörtök, 15:38
Fotó:

Ma tartotta alakuló ülését az a testület, amelynek feladata, hogy figyelemmel kísérje, illetve értékelje a feketegazdaság visszaszorítását, illetve a feketegazdaság elleni küzdelem eredményeit.

Gyurcsány Ferenc a mai napon felkérte Fekete Istvánt, a Joint Venture Szövetség elnökét, Pataky Pétert, az MSZOSZ elnökét és Ligeti Csák makrogazdasági statisztikával foglalkozó szakértőt, hogy vegyen részt a feketegazdaság kifehérítéséből származó bevételeket elemző és értékelő bizottság munkájában. A szakemberek elfogadták a felkérést, így a testület a mai napon megtartotta alakuló ülését.

A testület feladata, hogy hónapról hónapra értékelje a gazdaságban zajló folyamatokat, így többek között vizsgálja az államháztartás bevételeit, elemezze, hogy a bevételek alakulásában milyen főbb tényezők játszottak szerepet, a többletforrásokhoz mennyiben járult hozzá a szürke- és feketegazdaság fehéredése.

HOZZÁSZÓLÁSOK