BUX

Biztatóan indított az új magyarországi pénz

Már kétszáz helyen lehet használni az idén március végén bevezetett helyi fizetőeszközt, a balatoni koronát. Az év végén az önkormányzatok összesen tízmillió forint értékben adtak jutalmat balatoni koronában - számolt be az InfoRádió.

Inforádió, 2012. december 31. hétfő, 14:04

Beváltotta a balatoni korona a hozzá fűzött reményeket, már kétszáz helyen lehet használni az idén március végén bevezetett helyi fizetőeszközt - számolt be a Balaton közösségi oldalán olvasható hírről az InfoRádió. Az év végén az önkormányzatok összesen 10 millió forint értékben adtak jutalmat balatoni koronában, így márciustól az év végéig 10 és 20 millió forint körüli kibocsátást értek el.

Úgy tervezték, hogy a balatoni korona 3-4 év alatt fut fel, ennyi idő kell a széleskörű megismertetéséhez; az idei célt elérték, jövőre nagyobb lépést kell tenni, s el kell érni az 50 millió forintos kibocsátást. A Balatonnál főleg szállodákban és strandokon lehet a helyi fizetőeszközt használni.

Az utalvány kibocsátója a Balatoni Korona Zrt., amelyet hét önkormányzat - Veszprém, Várpalota, Balatonfüred, Balatonalmádi, Litér, Tihany és Nemesvámos - alapított a megyei iparkamarával és a Kinizsi Bankkal közösen.