Teljesen kiürítik a BAH-csomópontot és környékét szerdán

Útlezárásokra kell számítani a BAH-csomópont környékén április 10-én, szerdán napközben, mert világháborús bombát hatástalanítanak - adta hírül a Budapesti Közlekedési Közlekedési Központ (BKK).
Szász Péter, 2019. április 8. hétfő, 10:37
Fotó: Pixabay

8 órától kezdődően kiürítik, majd ezután teljesen lezárják mindennemű - közúti, közösségi közlekedési, gyalogos, kerékpáros és egyéb - forgalom elől Budán a

 • BAH-csomópontot,
 • az Alkotás utcát a Csörsz utca és a Hegyalja út között,
 • a Hegyalja utat az Alkotás utcától az Avar utcáig,
 • az Avar utcát a Hegyalja út és a Csörsz utca között, valamint
 • a Csörsz utcát az Avar utca és az Alkotás utca között.

Az érintett területet a lakosságnak és az ott dolgozóknak a kiürítés idejére el kell hagynia, és csak a hatástalanítás sikeres befejezése után térhetnek vissza. A terület kiürítése miatt reggel 8 órától az érintett közösségi közlekedési buszjáratokra - a 8E, a 108E, a 110-es, a 112-es és a 212-es buszra - a lezárt területen belül csak felszállni lehet, azokról leszállni nem, míg a 17-es és a 61-es villamos megállás nélkül áthalad - írják.

A terület kiürítése után, a bombák kiemelése és hatástalanítása idején, várhatóan délelőtt 11 órától az érintett villamosok és buszjáratok rövidített vagy módosított útvonalon közlekednek. Aki Kelenföld vagy Újbuda felől a városközpont felé, vagy annak érintésével utazna, annak ebben az időszakban az M4-es metróval érdemes utaznia.

A Budán utazóknak további alternatívaként érdemes megfontolni, hogy Kelenföld vasútállomásnál felszállva a Déli pályaudvarig közlekedő vonatokat vegyék igénybe. A bomba hatástalanításának idején

 • a 17-es és a 61-es villamos a Móricz Zsigmond körtér és a Déli pályaudvar között az 56-os villamos vonalára terelve, a Bartók Béla út-Szent Gellért rakpart-Krisztina körúton keresztül közlekedik. 61A jelzéssel a Móricz Zsigmond körtér végállomás és a Budaörsi út / Villányi út megálló között is jár ebben az időszakban villamos.
 • a 8E, a 110-es, a 112-es és a 212-es busz a lezárt területet elkerülve jár:
 • a 8E a Farkasréti temető és a Döbrentei tér között a Németvölgyi út-Apor Vilmos tér-Böszörményi út-Alkotás utca-Krisztina körút,
 • a 110-es és a 112-es az Apor Vilmos tér és a Mészáros utca között a Kiss János altábornagy utca/Királyhágó utca-Márvány utca-Mészáros utca útvonalon kerüli el a lezárt útszakaszt,
 • a 212-es busz pedig Svábhegy felé a Villányi út és a Királyhágó tér között az Alsóhegy utca-Mészáros utca-Márvány utca-Királyhágó utca, a Boráros tér felé pedig a Királyhágó tér és a Petőfi híd között a Márvány utca-Mészáros utca-Hegyalja út-Szent Gellért rakpart - Műegyetem rakpart - Petőfi híd módosított útvonalon közlekedik.
 • a Gazdagrétről, illetve a dél-budai agglomerációból érkező 139-es, 140-es, 140A és 142-es autóbusz rövidített útvonalon csak Kelenföld vasútállomás őrmezői oldaláig közlekednek, ahol a 40-es busz megállójában lehet felszállni rájuk.

A változásokat térképen itt nézheti meg.

HOZZÁSZÓLÁSOK