Futóverseny miatt lesz korlátozás a Városliget környékén

Július 25-én, szombaton délután és az esti órákban rendezik a 26. K&H mozdulj! félmaraton futóversenyt Budapesten. A rendezvény miatt a Városliget környékén forgalomkorlátozásokra kell számítani, várhatóan üzemzárásig változik az arra közlekedő járatok – a 20E járat, a 30-as buszcsalád, a 105-ös autóbusz, a 70-es, a 72-es, a 74-es és a 75-ös trolibusz – útvonala is - írja a Budapesti Közlekedési Központ (BKK)
Szász Péter, 2020. július 23. csütörtök, 18:24
Fotó: Pixabay - A kép illusztráció

Július 25-én, szombaton lezárják a közúti forgalom elől

 • a Dózsa György utat a Damjanich utca és a Szondi utca között 16:45-től várhatóan éjfélig,
 • később, 20:00-tól a Dembinszky utca és a Damjanich utca közötti szakaszt is,
 • az Andrássy utat a Hősök tere és az Izabella utca között 16:45-től várhatóan éjfélig,
 • a Hermina utat az Ajtósi Dürer sor és a Kós Károly sétány között 20:00-tól várhatóan éjfélig.

Változások a közösségi közlekedésben

A futóversenyhez kapcsolódó forgalomkorlátozások miatt az érintett közösségi közlekedési járatok módosított útvonalon, a lezárt útszakaszokat elkerülve haladnak.

 • Az M1-es kisföldalatti 16:45-től az utolsó indulásig a Mexikói út felé nem áll meg a Hősök tere állomáson.
 • A 20E autóbusz 16:45-től az utolsó járatindulásig nem érinti a Hősök terét. A buszjáratra az Ötvenhatosok terén a 30-as buszcsalád megállójában, a Kacsóh Pongrác úton pedig az éjszakai járatok megállójában lehet felszállni. Káposztásmegyer felé a buszok a Vágány utca / Róbert Károly körúton csomópontban a 32-es busz megállójában állnak meg.
 • A 30-as, a 30A és a 230-as autóbusz 16:45-től az utolsó járatindulásig Káposztásmegyer felé nem érinti a Damjanich utca / Dózsa György út és a Vágány utca / Dózsa György út közötti, a Keleti pályaudvar felé pedig a Vágány utca / Dózsa György út és a Dembinszky utca közötti megállókat. A buszjáratra a Kacsóh Pongrác útnál az éjszakai buszok megállójában, a Zichy Géza utcánál pedig a 74-es troli megállójában lehet felszállni.
 • Káposztásmegyer felé a buszok a Vágány utca / Róbert Károly körúton csomópontban a 32-es busz megállójában állnak meg.
 • A 105-ös autóbusz 16:45-től az utolsó járatindulásig az Andrássy út helyett a Dózsa György út felé kerülve a Podmaniczky utcán át közlekedik, ezért nem érinti a Hősök tere és a Bajcsy-Zsilinszky út közötti megállókat. A buszjáratra a Podmaniczky utcában a 72-es trolibusz, a Bajcsy-Zsilinszky úton pedig a 9-es busz megállóiban lehet felszállni.
 • A 70-es trolibusz 16:45-től 20:00-ig az Olof Palme sétány és a Dvoøák sétány megálló érintése nélkül, az Ajtósi Dürer sor-Hermina út felé kerülve közlekedik, az érintett trolimegállókban (74-es, 75-ös trolibusz) megállva.
  20:00-tól az utolsó járatindulásig a Dvoøák sétány, az Olof Palme sétány és a Közlekedési Múzeum- valamint a Kossuth Lajos tér felé a Damjanich utca / Dózsa György út - megálló érintése nélkül közlekedik. A trolira az Ajtósi Dürer soron és a Dózsa György úton az érintett trolimegállókban (74-es, 75-ös trolibusz) lehet felszállni.
 • A 72-es trolibusz 20:00-tól az utolsó járatindulásig rövidített útvonalon, az Orczy tér és a Dózsa György úti Honvédkórház között közlekedik.
 • A 74-es trolibusz 20:00-tól az utolsó járatindulásig a Hermina út helyett a Csáktornya park felé a Mexikói úton, a Károly körút (Astoria) felé pedig a Hungária körúton közlekedik, ezért nem érinti a Közlekedési Múzeum és a Bethesda utca megállót. A Csáktornya park felé tartó trolikra a Vakok Intézeténél és Zugló vasútállomásnál a 72-es troli megállójában, az Erzsébet királyné útja, aluljárónál a Mexikói úti kereszteződésnél, valamint a Mexikói úti 74A trolivégállomáson lehet felszállni. A Károly körút felé tartó trolikra a Hungária körúton az éjszakai buszok Kacsóh Pongrác út és Erzsébet királyné útja megállójában lehet felszállni.
 • A 75-ös trolibusz 16:45-től 20:00-ig az Állatkerti út-Hermina út-Ajtósi Dürer sor módosított útvonalon halad, ezért a Zichy Géza utca és a Hősök tere közti megállóik helyett a 72-es és a 74-es trolibusz érintett megállóiban lehet felszállni rá. 20:00-tól az utolsó járatindulásig továbbra sem érinti a Zichy Géza utca és a Hősök tere közötti megállókat. A troli ebben az időszakban a Hermina út helyett a Hungária körúton halad. A Jászai Mari tér felé tartó trolira az Ajtósi Dürer sor / Stefánia út csomópontnál, az éjszakai buszok Ajtósi Dürer sor és Erzsébet királyné útja, aluljáró, valamint a 30-as busz Vágány utca / Róbert Károly körút megállójában lehet felszállni. A Puskás Ferenc Stadion irányú trolira a Vágány utca / Róbert Károly körút csomópontnál, majd az éjszakai buszok Kacsóh Pongrác út, a 74-es troli Vakok Intézete megállójában, ezt követően pedig az Ajtósi Dürer sor / Stefánia út csomópontnál lehet felszállni.

További részletek a BKK oldalán.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

europeer, 2020.07.23 18:45

Érdekesen osztják a járványhelyzetes engedélyeket, hogy ki és mit rendezhet.
200-nál kevesebben fognak futni, egymást telelihegve maszk nélkül? 1,5 méternél messzebb?
Vagy kötelező lesz a maszk a futóknak?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html