Kitart a lelkesedés a magyar gazdaságban

A beszerzésimenedzser-index szezonálisan kiigazított áprilisi értéke 54,9 pont volt, magasabb a márciusi 52,5 pontnál, ami azt jelzi, hogy a válaszadók az előző havinál kedvezőbb folyamatokról számoltak be. Az idei érték összességében némileg átlag feletti áprilisi értéknek tekinthető 1995 óta, amikor az áprilisi átlag 52,2 pont volt - közölte csütörtökön a Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság az MTI-vel.
Szabó Dániel, 2019. május 2. csütörtök, 09:37
Fotó: Getty Images

A termelési mennyiség indexe nőtt márciusi értékéhez képest, és 50,0 pont feletti értéke immár negyvennegyedik hónapja a termelt mennyiség emelkedését jelzi az előző hónappal összevetve. 1995 óta mindössze négyszer volt magasabb az index áprilisi értéke.

Az új rendelések indexe enyhébben erősödött, de 50,0 pont felett maradt, ami arra utal, hogy az új rendelések állománya ismét magasabb lett az előző havinál.

A foglalkoztatottsági mutató azonban az elmúlt időszaktól eltérően tavaly június óta először 50,0 pont alá került áprilisban és ezzel a foglalkoztatás csökkenésére utal.

HOZZÁSZÓLÁSOK