Bod Péter Ákos nem lesz miniszter az Orbán-kormányban

Nem lesz miniszter az Orbán-kormányban Bod Péter Ákos, aki szerint Magyarország 2013-ban érheti el a 2008-as szintet - a volt jegybankelnököt a Népszabadság kérdezte.
NAPI, 2009. augusztus 24. hétfő, 08:21

Magyarország gazdasága 2013-ra érheti el a 2008-as szintet - nyilatkozta Bod Péter Ákos a Népszabadságnak adott interjújában. A gazdaságpolitikus az MNB és a Költségvetési Tanács kalkulációit alapul véve csak 2011-től vár 3-4 százalékos gazdasági növekedést, vagyis ha 6,5 százalékot esik a gazdasági növekedés idén, jövőre még mindig némi további zsugorodás várható, és csak az azt követő két évben lesz emelkedés.

A volt gazdasági miniszter és jegybankelnök nem vállalna az Orbán-kormányban szerepet, s elmondta: szerint a következő kormányzati ciklus eleje igen feszesnek és keménynek ígérkezik, hiába lesz az új kormánynak a jelenleginél nagyobb mozgástere. Bod szerint ugyanakkor a legideálisabb helyzet az lenne, ha nagy arányban választanának meg egy új kabinetet, hiszen annak így olyan erős lenne a legitimitása, hogy olyan lépéseket is elfogadna a társadalom, melyeket enélkül nehéz megcsinálni, ráadásul az ország alkupozíciója is kedvezőbb lenne.

HOZZÁSZÓLÁSOK