Bokros szerint két élősdi párt van Magyarországon

Bokros Lajos volt pénzügyminiszter szerint most van esély a reformok kritikus tömegét elindítani, hiszen a társadalom érti, hogy szükség van erre, a politikusoknak pedig nincs vesztenivalójuk.
NAPI Online, 2009. február 2. hétfő, 09:50
Fotó:

Kifejezetten öröm látni, hogy a társadalom egyre nagyobb része megérti azokat a törekvéseket, amelyeket a nevéhez kapcsoltak, és az ellenfelek nagy része is kénytelen elismerni, hogy a Bokros-csomagra szükség volt - nyilatkozta a volt pénzügyminiszter a Népszabadságnak.

Bokros Lajos kijelentette: intézkedései ötéves fellendülési időszakot alapoztak meg a gazdaságban. Leszögezte: ha nem lesz reform, akkor szakad igazán ketté az ország.
Példaként említette: ha a hazai egészségügyi rendszer képtelen lesz arra, hogy jó minőségű szolgáltatásokat nyújtson, akkor a tehetősek külföldön veszik majd igénybe azokat, és mindinkább igyekeznek elkerülni a járulékfizetést, a szegényeknek pedig marad a hazai pocsék ellátás.

Bokros úgy véli: ma két reformellenes, etatista, státuszorientált, intervencionista, túlköltekező, élősdi párt van Magyarországon. A Fidesz minden reformot ellenez, az MSZP pedig hol radikális reformer, aztán a bársonyos reformokat is lehetetlennek tartja, ami nem hiteles. Az egyik politikai osztály direkt szennyezi a közérthető beszédet annak érdekében, hogy az emberek csak a negatívumokat lássák meg, a másik oldal viszont képtelen elmagyarázni, miről is szól az egész - magyarázta a volt pénzügyminiszter, kiemelve: most van esély a reformok kritikus tömegét elindítani, hiszen a társadalom érti, hogy szükség van erre, a politikának pedig nincs vesztenivalója. Mint mondta: az általa mondottak lassan, szépen beleeszik magukat a társadalom tudatába, és nem lehet megkerülni őket. Minél jobban utálják Bokrost, annál nehezebb megkerülni - hangoztatta a Közép-európai Egyetem (CEU) professzora.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Napi Gazdaság ingyenes online szolgáltatásai, 2009.02.22 08:51

Lengyel Zsolt megérdemelné, hogy neki a jövőjét alakító a jól megfizetett reformbizottság tervezze meg, kapjon és neveljen gyereket annyi családipótlékból ,legyen a fizetése, mint amit a fidesz adott.
Reformbizottság hozza nyilvánosságra /akadémiai tagok/, hány nagydoktor egyéb kap tiszteletdíjat, milyen összeget, elhalálozottak hozzátartozóinak további támogatása.Hasonlítsa össze a tisztelt bizottság az MTA tagjainak jövedelmét, korát,az utóbbi tíz év létszámnövekedését, tiszteletdíj alakulását, várható életkorát, fogyasztói kosarát mondjuk egy Borsodi, Ormánsági falu férfilakosságával. Azért nem teljes ötven év feletti lakossággal, mert még az akadémia sem fogad be tudós asszonyokat az esélyegyenlőség jegyében. Kérem továbbá, hogy jelentessék meg ezen adatokat olyan napilapban, mely az átlagemberhez is eljuthat. Még annyit. hogy természetesen tisztában vagyok a tudomány értékével, de ahogy szoktam mondani nagyon nagy szükség van a szemetet a ház elől naponta elszállító munkásra is, a vidéki ember termelő munkájára is, mert egyébként a patkányok elszaporodnának és a fogyasztói kosárba a minőségi élethez nem volna mit tenni a reformbizottságnak.
Tehát hajrá! Éljenek a tudósok is a nyugdíjukból, nekik úgy is nagyobb a nyugdíjuk, az esélyük, hogy tovább élvezik, mint a borsodiak, ormánságiak
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Korlov, 2009.02.09 13:29

Korlov

addig, amig minden csuszopenz Svajcba kerul ki, addig ne varjunk el semmit egyik parttol sem.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

levai jozsef, 2009.02.05 03:47

most ugy latom az a mantra,hogy mindenki hibas.a valasztasok kozeledtevel a mantra ugy fog valtozni,hogy csak a fidesz a hibas.
janos es katalin keptelen eszrevenni,hogy lassan het eve a fidesz ellenzekben van.miota ujra kisz-es csapatok vettek at a hatalmat ,azota az orszag egy "novekedesi godorban" van.
meg kellene nevezni a fo felelosoket.ezek az mszp-szdsz csodaparos.ezekkel nem fog menni semmifele kilabalas.nem is tesznek semmit a jol bevalt kommunista beidegzodeseken kivul,magyarul :vegyunk fel meg tobb kolcsont.
erdekes modon a 25 milliard dollar kolcson lejarati ideje 2010 aprilis!!pontosan a valasztasok elotti pillanat.
janosnak es katalinnak meg kellene tanulni,hogy exkommunistakkal nem fog menni.
en mindenesetre kenyelmesen hatradolve,borozgatva szemlelem a mediakormany utolso vergodeseit es aldoma szerencset,hogy megtakaritasaim dollarban es euroban vannak.meg egy ev es mar kivalo ingatlanbefekteteseken is lehet gondolkodni,addig marad a kivalo otletnek bizonyult alberlet forintban.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Napi5000, 2009.02.02 20:13

Nemcsak egyszerűen válság van, hanem azt súlyosbítja a teljes közigazgatási impotencia. A válság legnagyobb problémája, hogy az ország vezetői képtelenek felmérni a válság-súlypontokat - egyszerűen nem tudnak súlyozni, a lényegest elválasztani a lényegtelentől. Nincs globális áttekintésük az ország helyzetéről. Még nagyobb gond, hogy egyszerűen nincs kormányzás, vezetés. A közigazgatás lassú, bürokratikus és tudatlan. A vezetésben hiányzik az erőforrások koncentrációja (ehhez ismerni kellene a problematikus gócpontokat), a vezetési ráhatás (magyarul: parancs) ereje zéró. Ugyancsak abszolút mértékben hiányik az ellenőrzés: még a megtett intézkedések végrehajtását sem ellenőrzni senki. Az egész országvezetés "vakításra" épül, mosópor-marketingre, persze mosópor nélkül. Ebben egyébként ludas mindkét vezető párt, mindkettőnek kizárólag a politikai MEGJELENÉS számít.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html