Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A pénzügyminiszter hangsúlyozta: a családbarát politika megfordította a korábbi évek trendjét, idén 2000-rel több gyermek született, mint tavaly ilyenkor. A bölcsődefejlesztési program segítségével a bölcsődei férőhelyek száma 2022-re elérheti a 70 ezret.

A kormány családpolitikájának kiemelt célja, hogy ösztönözze a gyermekvállalást és hozzájáruljon a gyermeknevelés költségeihez. Ezt biztosítják a családi adókedvezmények, a bővülő családtámogatás, az otthonteremtés támogatása és a folyamatosan bővülő bölcsődei férőhelyek is. A kormány az elmúlt tíz évben 60 százalékkal növelte a bölcsődei férőhelyek számát.

A pályázat előző fordulójában 32 önkormányzat kapott mintegy 3,2 milliárd forint támogatást 579 bölcsődei férőhely létrehozására. A kormány 2018 óta 7,5 milliárd forintot költött az önkormányzatok fenntartásában lévő bölcsődék fejlesztésére az ország teljes területén. A 2020. március 19-ig benyújtott pályázatok közül 20 igénylő kapja meg a támogatást, ennek összértéke eléri a 2,1 milliárd forintot. Ezek közül 14 pályázó új bölcsőde, mini bölcsőde építésére, vagy meglévő bölcsődei épület bővítésére kap támogatást. További 6 település egyéb, korábban más célra használt önkormányzati tulajdonú ingatlan átalakításához kap segítséget.

A támogatott települések listája a kormany.hu portálon elérhető - közölte a Pénzügyminisztérium.