Azon szülők helyzetén akarnak javítani, akik vissza akarnak menni dolgozni, ezért bölcsődébe kell, hogy adják gyermekeikat - ezzel a felütéssel jelentette be Novák Katalin, hogy a Pest megyei települések számára indítanak pályázatot.

A pályázattal élhetnek az önkormányzati vagy egyházi fenntartók, a leadási határidő január 27-től február 26-ig tart. Az igényelhető vissza nem térítendő támogatás minimális összege 20 millió, maximális összege 600 millió forint - írja az MTI.

A támogatással Pest megyében több száz bölcsődei férőhely jöhet létre, amely segíthet a dolgozó szülőknek. A miniszter arról is beszélt, hogy a kormány az elmúlt években 170 milliárd forinttal támogatta a bölcsődei férőhelyek bővítését, aminek eredményeként jelenleg másfélszer annyi hely van, mint 2010-ben.

A kormány a kisgyermekes családok helyzetének javítását szolgáló férőhelybővítés mellett folyamatosan növeli a bölcsődei dolgozók elismerését, és a bölcsődei finanszírozást is évről évre emeli - mondta Novák Katalin.