Így néz ki a Bozsik Stadionnál talált bomba

Befejeződött a kiürítés a budapesti Bozsik Stadion környékén, így a Magyar Honvédség tűzszerészei megkezdik a korábban előkerült világháborús robbanótest hatástalanítását - közölte a Magyar Honvédség tűzszerész ezrede.
Szász Péter, 2019. április 28. vasárnap, 10:56
Fotó: MTI Fotó - Mihádák Zoltán

A rendőrség átadta a területet a tűzszerészeknek. Megkezdődött a 250 kilogrammos brit légibomba hatástalanítása.

A művelet miatt a XIX. és a XVIII. kerületet érintően vannak forgalomkorlátozások. Több mint ezer embernek kellett elhagynia otthonát.

A XIX. kerületben a befogadóhely a Kispesti Gábor Áron Általános Iskola tornaterme. A XVIII. kerületi lakosoknak a Kondor Béla Közösségi Házban alakítottak ki befogadóhelyet.

A Budapesti Közlekedési Központ tájékoztatása szerint reggel 7-től várhatóan kora délutánig a 93A, a 136E és a 236-os busz módosított útvonalon közlekedik, elkerüli a lezárt területeket. A Mávinform azt közölte: a lezárás a Budapest-Lajosmizsei vonalat érinti. A vonatközlekedés várhatóan 9.45 és 15 óra között szünetel a Kőbánya-Kispest - Pestszentimre szakaszon.

Mónus Márton
MTI Fotó

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

europeer, 2019.04.28 12:37

brit légibomba?
Akkor ennek a műveletnek a teljes költségét számlázzuk ki a briteknek.
+ Kártérítést a garázdaságért és a rongálásért. Miért kellett ide jönniük rongálni?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html