Bomba a Ludovika téren! Kiürítették a környéket (frissített)

Feltehetően egy 100 kilogrammos bombát találtak építkezés közben a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Ludovika téri campusánál - közölte a Magyar Honvédség Tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje. A bombát időközben elszállították.
Szász Péter, 2017. június 24. szombat, 13:03
Fotó: Napi.hu

Elszállították a Ludovika téren talált bombát szombaton Budapesten, a környék lezárását feloldották - közölte Markovics Zita, Magyar Honvédség Tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje az MTI-vel.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem területén zajló építkezésen talált robbanótest egy 100 kilogrammos FAB-100-as bomba volt, amelyet a helyszínen hatástalanítottak. Gyújtószerkezetét kiszerelték és azonnali megsemmisítésre Erdőkertesre szállították, a bombatestet pedig a honvédség központi gyűjtőjébe viszik.

A bomba hatástalanítását követően feloldották a környéken elrendelt korlátozásokat, így újra megállnak a Nagyvárad téren 3-as metró szerelvényei, a 24-es villamos teljes vonalán jár, feloldották az útzárat az Üllői úton, az Orczy úton és a Haller utcában, és a campus területén lévő kollégiumba is visszatérhettek azok, akiknek a környék zárása miatt ideiglenesen el kellett hagynia az épületet.

HOZZÁSZÓLÁSOK