A szavazókörök zárása 19 óra 35 perckor történt meg, a rendszert lezárták - mondta Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda vezetője. A csúszás nem az átjelentkezős sorban állása miatt jelentkezett, hanem azért, mert a XIII. kerületben bombariadó volt három szavazókörben, itt 19 órára tudtak visszatérni a szavazatszámlálók, és az utcán sorban állók még le tudtak utána szavazni. Óbudán pedig egy részeget nem tudtak időben eltávolítani a szavazókörből, emiatt itt volt a legtovább csúszás, az ország erre várt. Mostanra azonban már minden akadályt el tudtak hárítani - írta a portál.

Az NVI Alkotmány utcai épületében 90 ezer levélszavazat van bent, a borítékokat felbontják, szkennelik a dokumentumokat, így számolják meg őket, és ehhez nagyjából 6 óra kell. Ennek eredményeit is folyamatosan közlik majd.

A külképviseleteken leadott szavazatokat csak később tudjuk meg, 105 külképviseletre 11 031 szavazót vártak, ezeket a szavazatokat a külképviseleti munkatársak a lezárt urnákkal szállítják haza, csak utána tudják összeszámolni a szavazatokat.

Várnak még levélszavazatokat, amelyek nem postán érkeztek, hanem a külképviseleteken adták le őket, külön urnába bedobva. Erre minden külképviseleten lehetőség volt. De idehaza is volt levélszavazás, ezeket hétfőn kezdik el feldolgozni.