Bombát emelnek ki a Dunából - lezárások jönnek a fővárosban

Kiemelik a vízből a Duna budapesti szakaszán két héttel ezelőtt talált világháborús bombát szerda kora délután, a Déli összekötő vasúti híd közelében - jelentette be a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének parancsnokhelyettese. Emiatt ideiglenes forgalomkorlátozás lesz a környéken, ami érinti a Déli összekötő vasúti híd vonatforgalmát is.
MTI, 2016. november 23. szerda, 14:40
Fotó: Napi.hu

Kürti Dezső elmondta: a vélhetően 250 kilogrammos bomba jelenleg a hídtól 140 méterre délre és a keleti parttól 150 méterre, öt és fél méter mélyen van. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) azt közölte a Facebook-oldalán: 14 órától lezárják a Rákóczi hidat, a Budai alsó rakpartot a Rákóczi híd és a Petőfi híd között, a Pázmány Péter sétányt, a Dombóvári utat a Duna és a Budafoki út között, a Művészetek Palotája körüli kisebb forgalmú utakat.

Az 1-es villamos nem közlekedik majd a Mester utca/Könyves Kálmán körút és az Etele út/Fehérvári út között. Kelenföld térségéből érdemesebb a Fehérvári úton közlekedő villamosokat, a 103-as autóbuszt vagy az M4-es metrót választani. A H7-es (csepeli) HÉV helyett pótlóbusz jár majd a teljes vonalon.

A MÁV a honlapján azt írta: 14 órától várhatóan 15 óráig szünetel a forgalom a ferencvárosi és a kelenföldi vasútállomások között, emiatt a Budapest-Győr- Hegyeshalom, a Budapest-Székesfehérvár és a Budapest-Pécs vasútvonalakon a személyszállító vonatok rövidített útvonalon, csak Kelenföld állomásig közlekednek és onnan indulnak. A Budapestre érkező utasok a kelenföldi állomáson vagy a Déli pályaudvaron szállhatnak át a BKK járataira.

A bombát először november 9-én próbálták meg kiemelni a vízből, akkor azonban a nagy sodrás, a megerősödött szél miatt nem tudtak olyan fix pontot rögzíteni, ahonnan a búvárok merülhettek volna, ezért felfüggesztették az intézkedést.

HOZZÁSZÓLÁSOK