Borkai-botrány: milyen ügyekben nyomoznak?

Borkai Zsolt volt győri polgármester a vele kapcsolatban folyó nyomozások közül az egyikben sértettként szerepel. A rendőrség nem közöl részleteket, így a sajtó találgatja miről lehet szó.
Komócsin Sándor, 2020. január 13. hétfő, 08:47
Fotó: Napi.hu

Az elmúlt napok ellentmondásos sajtóhíreivel szemben nem négy hanem továbbra is három nyomozás van folyamatban Borkai ügyeivel összefüggésben - írja a Népszava. Egy esetben sértett a volt polgármester, kettőben viszont az ő városvezetése alatt elkövetett esetleges visszaéléseket vizsgálják.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda jelenleg egyfelől zsarolás és más bűncselekmények miatt nyomoz. Bár a rendőrség nem közölt részleteket, biztosra vehető, hogy azt vizsgálják, ki vagy kik zsarolták meg a még polgármester Borkait a Horvátországban tartott orgián róla készült videóval.

Emellett a nyomozó iroda - a napilap forrásai szerint két eljárásban - ismeretlen tettes ellen hűtlen kezelés és más bűncselekmények miatt is nyomoz. Egy további nyomozás a 2017-es diákolimpia étkeztetési közbeszerzése miatt indult, amelynek érintettje a versenytársakhoz képest négyszer drágább ajánlattal nyert a tenderen.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

antitroll, 2020.01.13 15:37

@mpapa:
"Tudni szeretnénk mit keresett Borkai a Jachton az adrián a pillanatnyi örömön kivül?"
Ez magánügy!
Dugni fűvel-fával qrvával állampolgári jog, legfeljebb egészségügyi és családjogi következményekkel! Erre a legális jövedelme is elégséges.
A többi közpénzre vonatkozó dolog érthető.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

mpapa, 2020.01.13 15:26

Jó lenne, ha az ügyészség végre azzal is foglakozna mi lett az Audis pénzekkel a telekvásárlási spekulációk után. Mert itt a koko meg a szexorgia csak következménye volt az egésznek.
Jó lenne már tisztán látni az ügyben.
Tudni szeretnénk mit keresett Borkai a Jachton az adrián a pillanatnyi örömön kivül? Miért alkalmazták a fiát egy olyan cégben aminek nem voltak bevételei éveken át? Milyen szerződés volt az önkormányzat és az Audi közt a jövőbeli terjeszkedéssel kapcsolatan?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html