Győri választás - újabb bírósági döntés született

Nem változtatta meg a győri szavazás végeredményét a Győri Ítélőtábla, így a szex-és korrupciós botrány középpontjába került Borkai Zsolt nyerte a győri önkormányzati választásokat 19 308 szavazattal, míg ellenfele a DK-s Glázer Tímea 18662 szavazattal második lett - írja a Népszava.
Szász Péter, 2019. október 29. kedd, 17:01
Fotó: MTI Fotó / Krizsán Csaba

Az ellenzék felülvizsgálati kérelmére a Győri Ítélőtábla mindössze néhány szavazaton változtatott, ám összességében helyben hagyta a két héttel ezelőtti helyhatósági választás végeredményét. Így rövidesen Borkai átveheti a polgármesteri megbízólevelét és alakuló közgyűlést hívhat össze - olvasható a portálon.

A helyi választási bizottság korábbi határozatával szemben Glázer Tímea fordult felülvizsgálatért. A választási bizottság újraszámolta a szavazatokat, ám továbbra is Borkai maradt a győztes. Ezt követően, mint jelölő szervezet a Magyar Szocialista Párt (MSZP) kért felülvizsgálati kérelmet a bíróságtól, illetve azt, hogy az új szavazást írjon ki. Erre jó oka lett volna az ellenzéknek: mint a szavazás végeredményéből kiderült, Győrben a versenyt az döntötte el, hogy az ellenzéki koordinációhoz nem csatlakozó, civil indulók közel hatezer, ellenzéki szavazatot söpörtek be. A civil indulók nélkül viszont sima ellenzéki győzelem lett volna a városban.

A szavazási törvénysértést az ellenzék abból vélelmezte, hogy a város aljegyzője kijelentette: az egyes szavazókörökbe kiszállított szavazólapokról darabszám szerinti tételes átadási-átvételi nyilvántartás nem készült. A kiszállított szavazólapok mennyisége legfeljebb a doboz oldalán lévő lista alapján lett volna azonosítható, ám a kiszállításhoz használt dobozok nem kerültek vissza, ehelyett ikeás dobozokban érkeztek be a választási bizottsághoz a szavazatok. A bíróság szerint viszont ez nem jelentette azt, hogy ezért meg kellene semmisíteni a végeredményt, mivel szerintük a kérelmező nem bizonyította, hogy ez a jogsértés ténylegesen kihatott volna a választás végeredményére.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

znojmo, 2019.10.29 19:31

@Fricibacsi3:
Ennek az erkölcstelen embernek örülsz? A fideszesek kurváznak nyilvános szexet csinálna, ennél mélyebbre nem nagyon lehet süllyedni.
Együtt vagytok a pöcegödörben....
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Fricibacsi3, 2019.10.29 17:59

Gratulálok Borkai Zsolt Polgármester Úrnak.

Bukott baloldalnak meg itt van egy Wittinghoff seggnyalós video:

https://ipfs.globalupload.io/QmaU3JZcCiFTVfysTpBCM8J7zXhnFLbUtRYtFKxWqKztyg
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html