Nyomoznak Borkai fia után

Folyik a nyomozás Borkai Zsolt fiának az ügyében - számolt be a hvg.hu-nak Hadházy Ákos. A képviselő október közepén tett feljelentést hivatali visszaélés, vesztegetés és hűtlen kezelés gyanúja miatt.
Szász Péter, 2019. december 10. kedd, 19:58
Fotó: MTI Fotó

Hadházy szerint Borkai Ádámnak az Akonia Ingatlanforgalmazó Kft úgy fizetett évi 12 millió forintos bért, hogy a cégnek nincsen árbevétele és évek óta veszteséges. A volt győri polgármester fia az ügyvezetője a cégnek - olvasható a portálon.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Korrupciós és Gazdasági bűnözés elleni főosztálya most a bűnügyek egyesítéséről hozott határozatot, amit Hadházy is megkapott, így az általa indított üggyel egyesítik a többi felejelentést is. Három hete a Központi Nyomozó Főügyészség már kereste a képviselőt, mert az ügyben feljelentés kiegészítést rendeltek el.

Hadházy korábban arra is felhívta a figyelmet, hogy a 24 éves Borkait más feladatért is fizetik a Győri Audi ETO KC-nál, a klub 2019/2020-as szezonra szóló, tao-támogatás iránt benyújtott kérelmében ugyanis "technikai vezetőként" hivatkoznak rá. Rajta kívül a dokumentum szerint még Bartha Csaba ügyvezető elnök fizetésére kértek támogatást. Kettejük éves bérköltsége a kérelem szerint 21,9 millió forint, amit, ha egyenlően osztanak el, nagyjából havi bruttó 900 ezer forintos fizetést jelent.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

dolfi57, 2019.12.10 22:40

A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

mpapa, 2019.12.10 20:41

@mpapa:
Bocsánat.
Helyesen: megkeresett vagyon egy részét
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

mpapa, 2019.12.10 20:37

Majd úgyis az lesz, hogy folyamatban lévő nyomozásról nem adunk ki adatokat és pár hónap pihentetés után lezárják a nyomozást azzal, hogy nem történt semmi törvénytelen.
A papa ügyénél meg minden szálat megmozgatnak, hogy megtaláljék az "ördög ügyvédjét" miközben valahogy megfeledkeznek arról, hogy az önkormányzat jelentős vagyont vesztett (meg pár földtulajdonos akik viszont magánszemélyek így ez a szál mellékes) mert olcsón adott el földet pár jó politikai kapcsolattal rendelkező magánszemélynek akik hatalmas vagyont kerestek ezen.
Ennek a mellékszála volt az adria szexparty, ahol közösen a polgármesterrel dorbézolták el a megkesett vagyon egy részét és valószínűleg ebből fizetik a "kis" Borkai-t is. És ugyan csak egy partyról derültek ki információk de valahogy nehezen hihető, hogy csak egyszeri botlás lett volna. Mert valahogy ki kell fizetni a csapat többi tagját is.
Mert itt a háttérben egy csapatmunka folyt ez nem is lehet kérdéses csak az nem látja aki nem akarja.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html