Borkai életjáradéka - megszólalt a MOB

A MOB nem ért egyet Borkai életjáradékának elvételével, szerintük nincs megfelelően kidolgozva az erre vonatkozó törvényjavaslat - írja a hvg.hu.
Szász Péter, 2019. november 13. szerda, 16:36
Fotó: MTI Fotó / Krizsán Csaba

Steinmetz Ádám jobbikos képviselő nemrég benyújtott egy törvényjavaslatot, amely szerint erkölcstelen életvitel esetén is megvonhassák az életjáradékot az olimpiai bajnokoktól - emlékeztet a portál.

Ezt a javaslatot elküldte a szerdán ülésező Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnökségének is, hogy véleményezzék szakmai szemmel, de a MOB elnökségének állásfoglalása szerint a törvényjavaslat nincs megfelelően előkészítve, nincs összhangban az olimpiai eszmével és az alkotmányos jogokkal sem.

Bár létrehoznak az eddigi etikai és jogi bizottságból kiváló különálló etikai bizottságot, a MOB elnöksége hangsúlyozta, hogy fontosnak tartják, hogy az olimpiai járadék feltételei objektívek maradjanak.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Darabont1453, 2019.11.14 08:38

Borkai NERtársnak megmondták, hogy húzzon el " önként " Győr polgármesteri székéből. Ő pedig megtette. Ennek egyik jutalma az, hogy megtarthat bizonyos juttatásokat. Engedelmes volt, ezért a vajda sem volt vele túl szigorú.

A MOB nagyjából annyira autonóm szervezet, mint az Ügyészség és az Állami Számvevőszék, azt csinálja, amit a kipcsak vajda tollba mond nekik. Különben a jólfizető állásokba mások fognak beülni.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

DrNemoda, 2019.11.14 07:21

Objektív szabályok ! Nos, az olimpikonok életjáradéka a nemzet hálája az elvégzett, önfeláldozó munkáért és a nemzet hírnevének öregbítéséért - elvleg. Másrészt meg a példakép anyagi függetlenségének némileges biztosítása. AZ első esetben nem kellene metgvonni, a munkát elvégezte. A második szempontból meg el kellene venni, már nem példaképe senkinek sem. A hírünket sem öregbíti tovább ..... Objektíve - nagy barmok azok ott a MOB-ban. Vagy hoznak egs erkölcsi alapú döntést és elveszk., vagy azt mondják, hogy ez más dimenzió - és nem veszik el ! De nem lapozgatnak ......
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html