Boross Péter: ez a választás elveszett

A volt kényszerminiszterelnök tisztogatást javasol a narancsos pártnak. A legutóbbi vereség traumája rossz tanácsokat adott a Fidesznek, amelynek tudnia kell, hogy ha már így történtek a dolgok, ki az, akit jó, ha partra tesz a saját hajójából - mondta Boross Péter a Magyar Rádió Háttér című műsorában.
Molnár Csaba, 2006. április 11. kedd, 09:57
Fotó:

A rendszerváltás hajnalán pár hónapra kormányfői magasságokba is emelkedett, mostanra politikai megmondóemberré avanzsált volt vendéglős szerint nem kell nagy éleslátás ahhoz, hogy világossá váljon: emberi számítás szerint ezt a választást a jobboldal elvesztette - nagyon nagy valószínűséggel még akkor is, ha a fórum mégiscsak befekszik Orbán Viktornak. Boross szerint a Fidesz a választások során elhangzott ígéreteinek egy része az elemi komolyságot is nélkülözi, s a hozzáértés hiányából fakadnak, csak arra lehet gondolni, hogy minden mondat, ami jól hangzik, az valahol felhasználható.

Elképesztőnek tartja a Fidesz MDF-re gyakorolt nyomását, s szerinte a Fidesz háttérsajtója vagy háttér televíziója - amelyek a Fidesznél "nagyon kézben tartott intézmények" - olyan támadásokat engedtek meg magukat, amelyek azonos oldalon elképzelhetetlenek, és megrendítette azt a bizalmat, ami egyébként már korábban sem volt sziklaszilárd. A volt miniszterelnök úgy véli, Orbán Viktor Antall Józseftől politikai örökséget nem vett át, és a Fidesz, mint párt által tanúsított magatartás, már jó ideje nem üti meg a lojalitásnak azt a mértékét, ami a jó együttműködéshez szükséges.

HOZZÁSZÓLÁSOK