A Nyíregyházától 20 kilométerre lévő Levelek jegyzője állítása szerint - a faluban uralkodó hivatalos álláspontnak megfelelően - nem tudja miért távozott Borsodi László polgármester, mint ahogy a faluban senki sem tud, vagy legalábbis nem akar mondani semmit - derül ki a 24.hu riportjából. A legmeredekebb verziót - amelyet szintén egy helyi forrástól hallottak augusztus elején - egyelőre le se merik írni, olyan vad állítások szerepelnek benne - derül ki a cikkből.

A Nyíregyházi Járásbíróságon kiderült, hogy a volt leveleki polgármesterrel szemben büntetőeljárás van folyamatban. Ezentúl még a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészségtől is kapott információkat a 24.hu, a bírósági válaszokkal együtt annyi biztosan kijelenthető az indoklás nélkül lemondott polgármester ügyéről, hogy

  • Borsodit 2017-ben feljelentették zaklatás vádjával.
  • A nyomozást a Vásárosnaményi Rendőrkapitányság folytatta le, ennek során lefoglalták a polgármester több digitális eszközét, amiken az üggyel összefüggő kép- és videofelvételeket találtak.
  • Borsodi tagadta a vádakat, amelyeket azonban biztonságikamera-felvétel is megerősít az ügyészség szerint.
  • A Nyíregyházi Járási Ügyészség 2018 októberében emelt vádat a Nyíregyházi Járásbíróságon, két nő sérelmére elkövetett zaklatás, személyes adattal visszaélés vétsége, nagy nyilvánosság előtt elkövetett, becsület csorbítására alkalmas hamis képfelvétel nyilvánosságra hozatalának bűntette, valamint információs rendszer megsértése vétsége miatt.
  • Az ügyészség a 24.hu-nak megerősítette: az említett képfelvétel szexuális tartalmú.

Mindebből az is következik, hogy amikor legutóbb, 2019 őszén Borsodit ismét megválasztották Levelek élére, addigra az ügyészség már közel egy éve vádat emelt ellene.