Nekiment a kormány a neves ügyvédi irodának - új ellenséget találtak

Úgy tűnik, a kormány a börtönlakókban talált új ellenségképet azután, hogy Orbán Viktor igazságtalannak nevezte, hogy az elítéltek a rossz körülmények miatt kártérítést kapnak. Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium (IM) parlamenti államtitkára meg is nevezett egy ügyvédi irodát, amely szerinte ebben a "bizniszben" érdekelt: Magyar György irodáját.
Szász Péter, 2020. január 18. szombat, 14:47
Fotó: Pixabay

Orbán Viktor miniszterelnök pénteki bejelentésének megfelelően már a hivatalos kormányhatározat is megszületett, amely nyomán felfüggesztik a kártérítések kifizetését - mondta az MTI-nek Völner Pál.

A kormány álláspontja az, hogy a "börtönbiznisz" egy tudatos visszaélés a joggal, az uniós és a magyar joggal is. Ez a tevékenység károsítja az államot, rontja az igazságszolgáltatásba vetett közbizalmat, és sérti az emberek igazságérzetét.

A társadalom elvárása nem az, hogy a börtönben a bűnözők meggazdagodjanak, és elfogadhatatlan, hogy akár súlyos, erőszakos bűnözők és az őket segítő dörzsölt ügyvédek milliókat tegyenek zsebre a börtönévek alatt úgy, hogy mindenféle mondvacsinált ürüggyel beperlik az államot az állítólagos rossz börtönkörülményekre és zsúfoltságra hivatkozva - sorolta az államtitkár a kormányzati érveket.

Az esetek jelentős részében egyértelműen a balliberális oldalhoz, illetve a Soros-szervezetekhez kötődő ügyvédek járnak el, mint például Magyar György és ügyvédi irodája - mondta Völner.

Eddig 12 ezer pert indítottak és már a 10 milliárdot is eléri az az összeg, amit az államtól kipereltek.

Az államtitkár arról is beszélt, hogy Magyarországon az elmúlt években nőtt a börtönférőhelyek száma, és új modern börtönök épültek.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

krix7, 2020.01.21 09:34

@MaTar:
"maga az Orbán kormány jött rá, hogy ezzel a börtönviszonyokkal, így a 21. században kell kezdeni valamit"

Nem ők "jöttek rá"!
Ti, retkes európai libsik kényszerítitek ki a mocskos EJEB által!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

MaTar, 2020.01.21 08:41

? hogy-hogy nem merül fel senkiben az, hogy ha a hatályos törvények ellenére ilyen nagy számban kell kártalanítást fizetni, sőt néhány esetben sérelemdíjat és kártérítést is, akkor a börtönparancsnokok, a börtönszemélyzet, és netalán a börtönökért felelősséget viselő kormányzati tisztségviselők számonkérése volna indokolt, tisztességes és jogszerű...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

OV, 2020.01.21 00:51

Ugyanakkor kedve Borisz!
maga az Orbán kormány jött rá, hogy ezzel a börtönviszonyokkal, így a 21. században kell kezdeni valamit: hisz ezért indított börtönfelújítási-és építési programot...MINDANNYIUNKTÓL BESZEDETT ADÓFORINTOKBÓL.
De érdekes, akkor nem jött szóba Soros, meg, hogy minket támadnak a "libsik", és ezért kell stb..
Tehát: minden, minden csak politika...és komédia :)))
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

OV, 2020.01.21 00:46

Kedves Borisz1106!
Először is a hozzászólások nagy száma is igazolja azt, hogy ez valóban a TÁRSADALOM EGYEDEIT megmozgató, de legfőképp NEM KIBESZÉLT téma!
Ugyanis Önnek abban igaz van, hogy az elitéltek részére megállapított SZABÁLYOS BÍRÓSÁGI ELJÁRÁSBAN lefolytatott és megítélt kártérítési összegek bár jogszerűek, ugyanakkor morálisan vitathatok.
Ha emlékszik rá ugyanilyen vehemens hozzászólási vita zajlott a halálbüntetés kérdéskörében: az se lett kibeszélve, csak elfedve.
Ugyanakkor ha a Napi.hu vállaltan politikai-gazdasági napi hírfolyam, akkor JOGOSAN vetődik fel azon FILOZÓFIAI ALAPKÉRDÉS, hogy a regnáló állampárt csak MIÉRT MOST hozakodott elő ezzel (hisz ha híhetünk a számoknak több ezer megítélt kártérítés volt az utóbbi időben)
ÉS ÖN IS 2015-től DATÁLJA ENNEK FOLYAMATÁT!
De ha ennyire felhergelhető a szavazó állampolgár a témában, a Rogán-Habony propaganda MIÉRT NEM vette ezt elő a 2018-aas parlamenti és a 2019-es önkormányzati választásoknál, hisz POLITIKAILAG KÉZEMFEKVŐ LETT VOLNA!
Jómagam két indokot látok erre:
1. a migráncsozás már nem elég hívó és új szavazómaximalizálási faktor 2020-ban
2. elfedni próbálja a rezsim JOGÁLLAMISÁG lebontására tett kísérleteit-és az ebből eredő Néppárti kilépést
Tehát:
Emberileg jogosan kell kibeszélni ennek jogszabályi keretét, moralitást, jogszerűségét, ugyanakkor látni kell,, hogy ez nem más MINT POLIITIKI BARIKÁD építés, de se nem több, se nem kevesebb: hisz ezzel fel lehet tüzelni embereket.
Kedve Borisz!
De érdekes: a rokkantakra vonatkozó Alkotmánybírósági ítélet, amely kimondta, hogy a minősítési eljárások jogszerűtlenek voltak, és Alkotmányellenesek: hány embert is érdekelt!
Látja itt van a kutya elásva. mi mozgatja meg a népet....a rokkantak sorsa kit is érdekel kies hazánkban itt 2020-ba??
Ugyan már!
De ez a téma...a gazdag, Soros ügyvédi iroda...hát olyan barikád építhető általa, hogy a Verecke hágón se fér be a "A" "Nagymagyarországon" :)))
Így megy ez: nincs új a nap alatt, de minden, minden csak komédia...és politika :)
Szép napot!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

znojmo, 2020.01.20 18:19

@Borisz1106:
Saját magadba kavarodtál bele.
Tisztázzuk: az ítélet végre nem hajtása fontos bizonyíték, hogy Orbán meg a jog két különböző dolog, ezért nincsen helye az európai közösségben.
Orbán egy pestissel fertőzött bolha meg kell semmisíteni politikailag. Nézetei ha hagyják Európa újra lángba borul!
Európa vigyázz!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html