Svájcban gyógykezelik és ott intézi pénzügyeit Szabó Gáborné, az a csengeri asszony, akinek mesés, 1300 milliárd forintos örökségének magyarországi befektetéséhez segítséget ígért Kósa Lajos fideszes politikus, jelenleg tárca nélküli miniszter - írja a Magyar Nemzet. Az asszonyt mára idézte be a Nemzeti Nyomozó Iroda, ám a kihallgatáson nem fog megjelenni, mert a berendelés előtt elutazott.

Helmeczy László, Szabóné ügyvédje, a DK képviselőjelöltje nem tudta megmondani, milyen ügyben nyomoznak, hiszen ügyfelét még meg sem gyanúsították. Feltételezése szerint csalás lehet a gyanú tárgya. A jogász indítványozta, hogy hallgassák ki tanúként a minisztert is.

Az ügyvéd azt mondta, hogy tudomása szerint bankbiztonsági okokból készültek olyan felvételek külföldön, amelyeken Kósa Lajos beszél. Szerinte ezek bizonyítják, hogy a miniszter hazudozik. Helmeczy szerint nagyon valószínű, hogy Svájcban per indul a fideszes politikus és az általa elnökként vezetett Magyar Országos Korcsolyázószövetség ügyvezető igazgatója, Orendi Mihály ellen, mert egy kényes üzleti ügyben bizalmas információkat adtak ki.

Szabó Gáborné szerint négymillió svájci frankot (1,063 milliárd forint, a magyarországi havi átlagnyugdíj 8500-szorosa) követelnek majd Kósától és Orenditől, akik korábban titoktartási nyilatkozatot írtak alá.

A fotó forrása: Shutterstock