BUX
38236

Börtönök és iskolák kerülnek napirendre

Két órán át kérdezhetik a kabinetet a képviselők az Országgyűlés mai ülésén, így egyebek mellett szóba kerül a börtönök bővítése, egy szegedi gimnázium átnevezése, az alapszintű internetszolgáltatásról szóló javaslat, valamint a munkavállalói jogok védelme.

MTI, 2015. március 23. hétfő, 07:43

A Ház ülése 11 órakor napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, majd a kormányhoz intézhetik kérdéseiket és azonnali kérdéseiket a képviselők.

A parlament honlapján elérhető információk alapján a Fidesz-frakció szóvivője, Tuzson Bence kérdésében annak kifejtését várja Pintér Sándor belügyminisztertől, hogy miként bővülhetnek a magyarországi börtönök.

A szocialista Szabó Sándor arról kérdezi Balog Zoltánt, az emberi erőforrások miniszterét, hogy miért kell törvényi felhatalmazás nélkül "erővel átnevezni" a szegedi Ságvári Endre Gyakorló Gimnáziumot.

Farkas Gergely, a Jobbik képviselője Seszták Miklós nemzeti fejlesztési minisztertől kér állásfoglalást arról, hogy a kabinet támogatja-e a "mindenki számára elérhető, alapszintű internetszolgáltatás bevezetését".

Szél Bernadett, az LMP társelnöke Varga Mihály nemzetgazdasági minisztertől arra várja a választ, hogy továbbra is marad-e a "törvényesített kizsákmányolás a munka törvénykönyvében".

A hét egyetlen ülése várhatóan 15 órakor, napirend utáni felszólalásokkal ér véget.