Ekkorát emelnek a börtönőrök fizetésén

A büntetés-végrehajtásban dolgozó hivatásos állományú dolgozók béremelésére 2 milliárd 162 millió forintot hagyott jóvá a kormány. A magasabb - 10 százalékos - juttatást elvileg már a januári fizetéssel meg is kapták az érintettek.
Németh Géza, 2020. február 21. péntek, 10:40
Fotó: Pixabay

A Magyar Közlönyben megjelent határozatban a kormány egyet ért azzal, hogy a belügyminiszter által meghatározott büntetés-végrehajtásban dolgozó hivatásos állományú dolgozók besorolása és hivatásos pótlékja emelkedjék. Ezért a központi költségvetésben a büntetés-végrehajtás személyi juttatásait megemelte 1 milliárd 840 millió forinttal, továbbá ezek 322 millió forintos járulékával. Így jött ki a 2 milliárd 162 millió forintos többlet-juttatás.

Kontrát Károly belügyminisztériumi államtitkár január 17-én jelentette be, hogy a belügyminiszter rendelete értelmében 2020. január 1-jétől - néhány kizáró ok kivételével - a hivatásos állomány minden tagja kiegészítő juttatásra jogosult. Ennek mértéke a rendeletben rögzített pótlékok együttes összegének 10 százaléka. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a hivatásos állomány rendszeres illetményelemei 10 százalékkal emelkednek.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK