Börtönre ítélték a Fidesz ifjúsági tagozatának volt elnökét

Elítélték a Fidesz ifjúsági tagozatának korábbi, pénzhamisítással vádolt tagját. Veress Áronra egy év hat hónap börtönbüntetést szabott ki a Pesti Központ Kerületi Bíróság – tudta meg a Magyar Nemzet a Fővárosi Törvényszéktől.
Napi.hu, 2017. január 7. szombat, 17:15
Fotó: Reuters

A tájékoztatás szerint a november 23-án megszületett ítélet jogerős, azaz úgy tűnik, a döntés ellen nem fellebbezett a vádlott.

A fiatalember, aki korábban egy ideig a Fidesz ifjúsági tagozatának volt az elnöke, 2015 februárjában bukott le, miután a Keleti pályaudvarnál megpróbált beváltani egy hamis százeuróst. A pénzváltó észlelte, hogy a bankjegy hamis, és bár Veress Áron el akart menekülni, a rendőrök elfogták. Ruházatának átvizsgálásakor további hamis bankjegyeket találtak nála, majd lakásán 297 - feltehetően hamis - száz-, valamint öt húszeurós bankjegyet foglaltak le.

A fiatalember elismerte a bűncselekményt, és azt állította, hogy tartozás fejében kapta a pénzt egy moldovai férfitól. A bíróság 2015. február 6-án elrendelte a gyanúsított előzetes letartóztatását, időközben azonban szabadlábra helyezték.

HOZZÁSZÓLÁSOK