Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
Miközben az augusztus havi BMI a hazai feldolgozóipari termelés csökkenésének gyorsulását jelezte, az Ecostat konjunktúraindexe javuló várakozásokat mutat.

Az összevont konjunktúraindex több mint 7 százalékponttal javult, fenntartva ezzel a február óta változó intenzitású emelkedést. A lakosság optimizmusa mellett a vállalatok bizalma is erősödik, a pesszimista vélemények aránya mérsékelt ütemben csökken. A válaszadók mintegy fele tevékenysége szinten maradást prognosztizálja, a körülmények és teljesítmények javulásában bízok aránya 20-25 százalék között változik.

Augusztusban a hazai nagyvállalatok, a kis- és középvállalati szektor, valamint a lakosság havi bizalmi indexéből számított komplex mutató értéke elérte 75,6 százalékot, ami a tavalyi negyedik negyedévi szintnek felel meg.

A nagyvállalatok augusztusi konjunktúra-indexe 69,2 százalék, júliushoz képest több mint tíz százalékponttal javult.

A kis- és középvállalatok bizalmi mutatója ennél alig alacsonyabb, értéke 68,3 százalék, az előző hónaphoz képest három százalékponttal javult.

Erősödik a bizalom a lakosság körében is, a bizalmi mutató értéke 89,4 százalék, az augusztusi növekedés megközelíti a hét százalékpontot.