Botka László marad Szeged polgármestere

Ötödik ciklusát kezdheti Szeged élén Botka László, miután a vasárnapi választáson ismét nyerni tudott a választásokon.
Szabó Dániel, 2019. október 13. vasárnap, 21:40
Fotó: MTI Fotó / Mohai Balázs

Még 2002-ben, mindössze 29 évesen választották először Szeged polgármesterévé a szocialista Botka Lászlót. A MSZP politikusa azóta minden választáson nyerni tudott, még 2006-ban is, amikor a Fidesz az őszödi beszéd utáni elégedetlenségi hullám miatt tarolt az önkormányzatokban.

Nem történt ez másként 2019-ben is: Botka a szavazatok 60,53 százalékának megszerzésével ismét megnyerte a választást ellenfele, a Fidesz által támogatott, papíron független Nemesi Pál csak 36,44 százalékot kapott.

A kampányban nagyon hevesen támadták az MSZP polgármesterét: a Modern Városok Programban fedett sportuszoda építésére eddig megkapott 12,1 milliárd forintos támogatás miatt vizsgálatot indított az Állami Számvevőszék kevesebb mint egy hónappal a választás előtt, amelyre ráugratott a jobboldali sajtó. De egy olyan titkos hangfelvételt is elővettek ellene, amelyben egy az önkormányzattal szerződésben álló rendezvényszervező cég egyik alkalmazottja beszélt arról, hogy bántalmazták.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

csaba7272, 2019.10.13 23:07

Szeged sajnos tele van a pufajkások leszármazottaival. Nem számít nekik Botka botrányai, korrupciói, mert abból élnek.
Szegedet sajnálom, nem a szegedieket, mert soha nem kapja meg azt a támogatást, mint pl.Kecskemét, ami a fasorban sem volt Szeged mellett.
Nem nyertek Botkával.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html