Botka: 2018 lehet az utolsó esély a szabad, titkos választásra

Elég volt a gyűlöletből és a nemzet mesterséges megosztásából - mondta Botka László szocialista miniszterelnök-jelölt a párt kongresszusán. A szegényekért és a kisemberekért is tenni akar, s azt ígéri, a költségvetés prioritása nem a stadionépítés lesz, hanem a kórházak és az iskolák támogatása.
Domokos Erika, 2017. május 27. szombat, 21:11
Fotó: Napi.hu

A jövő évi választás előtt mindenkinek fel kell tennie a kérdést: elégedett-e Magyarország helyzetével. Aki elégedett annak Orbán, aki elégedetlen annak pedig Botka a választása - mondta Botka László szegedi polgármester, az MSZP budapesti kongresszusán. Nem elég az, ha ő maga "felszántja a pályát", ha "gőzhengerként" a falon is átmegy, ha a legjobb kormányprogramot teszi le az asztalra. Minden baloldali, minden demokrata, minden elégedetlen támogatására, szavazatára szükség van - hangsúlyozta a politikus.

Botka László beszédében magát olyan csapatjátékosként jellemezte, aki győzelemre vezetheti Magyarországot, ha a választók bíznak a baloldal eszméjében: az egyenlőségben és igazságosságban. Egy olyan új Magyarországot építenek, amelyben a "kisember is ember, a gondolat, a szólás, a tett ismét szabad".

Szegények, kórházak, iskolák

Azt mondta, ha győz, akkor a szegényeket fogja szolgálni. Több ígéretet is újra megfogalmazott, például bevezetik a megélhetési minimumot, megemelik a közalkalmazottak jövedelmét, a kisemberek kevesebbet adóznak, megemelik és adómentessé teszik a minimálbért, megerősítik a munkavállalói jogokat. A költségvetés prioritása nem a stadionépítés lesz, hanem a kórházak, az iskolák támogatása - jelentette ki.

Bérlakás, nyugdíj

Ígéretet tett egy átfogó bérlakás-programra, a nyugdíjminimum duplájára emelésére és a 13. havi nyugdíj visszaadására. Elmondta, megtisztítják az ügyészséget a politikától, "bilincs vár a tolvajokra és a nemzetgyilkosokra".

Szerinte óriási a tét, 2018-ban le kell váltani a kormányt, mert lehet, hogy ez az utolsó esély a szabad, titkos választásra, hogy az ország az EU tagja maradjon, hogy ne legyen ismét orosz csatlós állam.

A Fidesszel katasztrófa felé tart az ország

Botka László kizárta az együttműködést a Fidesszel, azt mondta, sem 2018 előtt, sem 2018 után sincs mutyizás a Fidesszel, mert ők a felelősek azért, hogy az ország a katasztrófa, a nemzethalál felé rohan.

Úgy fogalmazott, az elmúlt hét év nagyon szűk esztendő volt a magyaroknak, akiknek a többsége elégedetlen, ezért nekik kell békét teremteniük és újjáépíteni az országot.

Olyan országot akar, ahol a törvény előtt mindenki egyenlő

"Adjuk vissza Magyarországot a népnek!" - mondta, hozzátéve, egy olyan normális, független, erős, modern és európai országot akarnak, ahol a munkának becsülete van, és becsületesen meg is fizetik, a törvény előtt pedig mindenki egyenlő.

Botka László a 21. század legnagyobb nemzetgyilkosának nevezte a Fideszt, amely szerinte rendszerszintre emelte az igazságtalanságot és az egyenlőtlenséget, az MSZP és a demokraták miniszterelnök-jelöltjeként azonban hisz az esélyek és a polgárok egyenlőségében, a vagyoni különbségeket csökkentésében.

Egységes és aktív MSZP kell

A szocialisták kormányfő-jelöltje beszélt arról is, hogy az MSZP-nek erősnek, egységesnek és győzeleméhesnek kell lennie. Szerinte a Fidesz legyőzéséhez az egyéni választókerületekre kell koncentrálni, a legjobb jelölteket kell megtalálni, magas részvételi arányt kell elérni.
A következő év legfontosabb feladatának ezért a választók aktivizálását nevezte. Hozzátette: nem elegendő a Facebookon lájkokkal tiltakozni, "több kell szobaforradalomnál".

Azt mondta, civilek nem tudják leváltani Orbánt, hiszen a választásokon pártokra lehet szavazni. Nem szerelmet, nem házastársat választunk, nem örök hűséget fogadunk, egy eszközt választunk - magyarázta.

Elég volt a gyűlöletből

A Fidesz szalonképessé tette a gyűlöletbeszédet, ezért vált mindennapossá a mocskos beszéd, az agresszió. Közölte ugyanakkor, hogy nem tudja és nem akarja gyűlölni politikai ellenfeleit. "Még akkor sem ha kígyót békát kiabálnak rám, mert elég volt a gyűlöletből és a nemzet mesterséges megosztásából" - mondta Botka.

Nagy a tét 2018-ban

Valódi kérdésnek nevezte, hogy mikor tudják megszabadítani a nemzetet a "harácsoló Fidesztől" és a "tankok helyett atommal és álhírekkel támadó Putyintól". "Újra orosz gyarmat akarunk lenni?" - tette fel kérdést az MSZP miniszterelnök-jelöltje, aki szerint, ha Orbánon és Putyinon múlna, újra vasfüggöny zárná el Magyarországot a Nyugattól, ezzel szemben ők nem lesznek "Putyin lábtörlői és téglái" az unióban és a NATO-ban.

A magyarok az EU-ban akarnak maradni

Ha Orbán marad 2018-ban, Magyarország a vesztesek közé kerül. Hozzátette: Orbán a diktátor haverjaihoz fog rohanni a természetes szövetségesei helyett. Ez akkora történelmi bűn lenne, mint Trianon - ez is 2018 tétje.

Botka elmondta, megválasztott miniszterelnök-jelöltként első hivatalos külföldi útja a jövő héten Brüsszelbe vezet, hogy ott világossá tegye: a magyarok az EU tagjai akarnak maradni, illetve Orbán Viktor és a Fidesz nem a magyarok érdekeit képviseli.

Ha győzünk Magyarország újra köztársaság lesz! - mondta a politikus, majd beszédét úgy zárta: győzzenek az elégedetlenek!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

tepsi, 2017.05.28 18:22

Az NWO-báb maszop titkosan és szabadon le lesz húzva harmadszor is a WC-n.
Az ugyancsak NWO-bábbá vált Vona-féle rosszabbikkal pedig ki lesz törölve utána. :D
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

mandokilaci, 2017.05.28 10:44

Ma nincs egy párt sem aki ,ezeket kimondaná.Nincs tovább szociális élősködés,nincs családi pótlék ha sosem dolgozott ,a bűnözőket keményen elítéljük és üldözzük ,az adócsalást azonnal megszüntetjük és csak bankon keresztül utalható BÁRMI cégek között valamint a képviselők VISSZA HIVHATÓAK legyenek !Valamint kötelezően MINDENKI 18 éves korától haláláig tb-t fizet !
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

v007zsolt, 2017.05.28 08:03

@katolikus: "Szolzsenyicin a kommunistákról"
És ez tökéletessen igaz Orbánra és a Fideszre is!!
Na ezért nem volt még rendszer váltás az elmúlt 27 évben!! Nem is lesz addig mig a magyarok töbsége ezeket szavaza vissza négy évente! Mind a két pártnak(Mszp, Fidesz) már régges rég a süllyesztőben volna a helyük!!!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

tavasz2, 2017.05.28 07:48

@katolikus: ha nem MSZ(M)P nek hivnák, meg talan lenne esélyük, így meg öröm nezni a vergodesuket!!! :)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

tavasz2, 2017.05.28 07:44

A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html