Botrány az érettségin - a neten bukkant fel egy tétel

A köztévé híradójának internetes szerkesztősége több forrásból úgy értesült, hogy a középszintű érettségi egyik feladata már tegnap éjjel megjelent az egyik internetes fórumon. A szaktárca közleménye szerint nem kell megismételni a magyar érettségit.
NAPI Online, 2005. május 9. hétfő, 19:41
Fotó:

Az Oktatási Minisztériumban egyelőre nem állítottak fel válságstábot az ügyben, de a rendőrségen már bejelentették az esetet - tudta meg a hirado.hu.
A portál egyik olvasója szerint az sg.hu oldal egyik fórumában már tegnap éjjel megjelent az egyik érettségi lap fényképe. Az sg.hu szerkesztőségének vezetője szerint a kép nem a fórumon jelent meg, csak egy linket illesztettek be. Ez a kép a www.kepfeltoltes.hu oldalon került fel az internetre - mondta Nyerges Tibor, az sg.hu főszerkesztője. Kővári Ádám, a portál szolgáltatásfejlesztője ugyanakkor megerősítette: kint volt a fórum rovatban a magyar tételről egy fénykép, amit egy képfeltöltő programról küldtek el hozzájuk.

Az oktatási tárca bejelentést tett a nyomozó irodánál, mert olyan információk jutottak a minisztérium tudomására, hogy a hétfői magyar tételek már vasárnap este kikerültek egy internetes oldalra - írja az mti.hu a közoktatási helyettes államtitkárt idézve.
Sipos János nem tudta megerősíteni a távirati iroda azon értesülését, miszerint valamennyi középszintű tétel elérhető lenne az interneten, és hogy "kereskednének velük" a diákok. A hírügynökség úgy tudja: 30-50 ezer forintért kínálják a középszintű matematika tételeket is. A tételek a postai szállításnál kerülhettek ki, vagy középiskolákból juthattak ki.

A rendőrség szolgálati titoksértése miatt nyomozást rendelt el az ügyben - mondta Horváczy Emese a Nemzeti Nyomozó Iroda sajtószóvivője.
Pósfai Péter, az Országos Közoktatási Értékelési és Vizsgaközpont vezetője az MTI-nek hétfőn délután úgy nyilatkozott: reggel és a délelőtt folyamán az iskolák semmiféle rendellenességet nem jeleztek az érettségi kapcsán.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

kfer, 2005.05.09 20:01

"A tételek a postai szállításnál kerülhettek ki" Miért pont a Postára kell kenni? Szerintem ez kimeríti a rágalmazás büntettét. Szerintem....
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html