Bővíthetik a magyar Nokia-központot

Bajnai Gordon Finnországban tárgyalt, aminek eredményeként lehet, hogy bővítik a Nokia Siemens Network magyarországi központját.
NAPI, 2009. szeptember 3. csütörtök, 14:12

Bővíthetik a Nokia Siemens Network budapesti központját, ahol jelenleg 800 ember dolgozik - közölte Bajnai Gordon miniszterelnök az MTI-vel Helsinkiben, miután olyan finn cégek csúcsvezetőivel tárgyalt, amelyeknek magyar érdekeltségei vannak, vagy érdeklődnek magyarországi befektetési lehetőségek iránt.

A kormányfő hozzátette: a bővítésről a következő hetekben kezdődik egyeztetés.

Bajnai Gordon egynapos finnországi programját a Nokia-csoportnál kezdte, ahol találkozott mások közt Simon Beresford-Wylie-val, a társaság igazgatósági tagjával, aki egyben a Nokia Siemens Network vezérigazgatója. Ezután finn cégek csúcsvezetőivel tárgyalt.

Szollár Domokos kormányszóvivő az MTI-nek elmondta: Bajnai Gordon prezentációt tartott a magyar válságkezelésről illetve a befektetési környezetről. Beszélt arról is, hogy a válságkezelő program részként a magyar kormány csökkentette a munkára rakódó terheket, ami segítséget nyújthat a munkahelyek megtartásában és abban, hogy új munkahelyek létrehozásakor Magyarország a környező államokhoz képest jobb pozíciót foglalhasson el.

Kitért arra is: ebből a szempontból szintén előnyös lehet a helyi és a központi igazgatás egyszerűsítése, gyorsítása. Konkrét példaként az iparűzési adó központi beszedését említette.

HOZZÁSZÓLÁSOK