Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A közleményben felidézték, hogy a Budapesti Corvinus Egyetem fenntartója 2019 júliusa óta a Maecenas Universitatis Corvini Alapítvány, azaz állami egyetemből magán egyetemmé vált. A szervezeti átalakítás, az oktatási és kutatási színvonal fokozatos és jelentős emelése, a bérfejlesztés elérhető az alapítvány rendelkezésére álló vagyon racionális, szigorú használatával, illetve a vállalati együttműködésekből származó plusz forrásbevonásból - írja az MTI.

Az infrastrukturális fejlesztésekhez azonban nélkülözhetetlen a kormányzati támogatás. Éppen ezért a 2019. december 27-i kormányhatározatban megfogalmazottak alapján a kabinet 12 milliárd forint támogatást biztosít a Ménesi úti Campus felújításához - ismertették.

A felújítás után itt lesz a Corvinus új innovációs központja. Itt kapnak helyet a vállalati-egyetemi együttműködésben létrejövő alkalmazott tudásközpontok (laboratóriumok). Az innovációs központ nyitott lesz más, műszaki intézmények számára is, így a műszaki és társadalomtudományi területek közötti együttműködés szinergiái is hasznosulhatnak. A beruházás várhatóan 2022 év végéig valósul meg - jelezték a közleményben.

Kitértek arra is: a Budapesti Corvinus Egyetem vezetősége, illetve fenntartója úgy döntött, hogy 2020. január elsejei visszamenőleges hatállyal jelentős bérfejlesztést hajt végre. A megújuló Corvinus javadalmazási rendszerének alapelve, hogy senkinek se kelljen sem az egyetemen belül, sem kívül másodállást vállalnia azért, hogy tisztességgel meg tudjon élni - rögzítették. Ezzel együtt az eddigi elaprózott és sok változó elemet tartalmazó bérszerkezet is egyszerűbb lesz, továbbá az egyéni teljesítménytől függően differenciált béremelést hajt végre az egyetem. Az elérhető éves összjövedelem két fő elemből, az alapbérből és a bónuszból áll - írták.

Megjegyezték: a hazai felsőoktatási intézmények körében a Corvinuson eddig is kiemelkedőek voltak a juttatások, de a versenypiaci szinttől elmaradtak. Éppen ezért az oktató és a szolgáltató területen dolgozók (összesen a két területen ezren) a 2020-as bérfejlesztés eredményeképpen differenciált, teljesítményalapú bérfejlesztésben részesülnek. A Corvinus Egyetem dolgozóinak nagyságrendileg 85 százaléka részesül összjövedelem-növekedésben az idei évben, jellemzően 5-35 százalékban közötti mértékben - tudatta a felsőoktatási intézmény.