Bővítik a magyarországi FAO Központot

Várhatóan további magyar szakembereket alkalmaz majd az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) budapesti Közös Szolgáltató Központja, miután bővítették a működésére szolgáló irodákat - mondta Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter kedden Budapesten sajtótájékoztatón.
MTI, 2013. október 8. kedd, 14:12
Fotó: Napi.hu

A központ öt éve működik a magyar fővárosban, az iroda alkalmazottainak száma azóta közel kétszeresére nőtt. Az ott dolgozók jelentős része magyar, ezért is tartja fontosnak a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM), hogy helyet biztosítson a központ bővítéséhez - mondta Fazekas Sándor a bővítés alkalmából és a szolgáltató központ fennállásának ötéves évfordulójára rendezett sajtótájékoztatón.

A további szakemberek befogadására alkalmas munkaterület biztosításával már több mint 300 ember foglalkoztatása valósulhat meg a FAO budapesti hivatalában - közölte.

José Graziano de Silva, a FAO főigazgatója emlékeztetett, hogy Magyarország és a FAO együttműködése 1996-ra nyúlik vissza, amikor az első FAO iroda megnyílt a magyar fővárosban. Azóta ez a kapcsolat stratégiai partneri viszonnyá fejlődött - hangsúlyozta.

A főigazgató arról is beszélt, hogy az öt éve a magyar fővárosban működő központ további bővítését a magyar kormány, illetve a VM tette lehetővé. A központ az elmúlt öt évben megháromszorozta kapacitását és a jövőben további adminisztrációs feladatokat kap a szervezettől.

Fazekas Sándor a FAO magyarországi jelenlétét komoly politikai sikernek és diplomáciai eredménynek nevezte. "Hazánk számára kiemelten fontos a szakosított ENSZ szervek magyarországi jelenléte" - mondta, hozzátéve: Magyarország a FAO-hoz történt csatlakozást követően kedvezményezett országként értékes támogatást kapott a szervezettől, majd az unióhoz történt csatlakozás után donor országgá vált, és ilyen minőségben támogatja a FAO-t céljai elérésében.

HOZZÁSZÓLÁSOK