Bővül a pécsi egyetem

A Modern városok program keretében a Pécsi Tudományegyetem bővítésére 5 milliárd 733 millió forintot hagyott jóvá a kormány. Legutóbbi ülésén Pécs új stadionjáról is döntött a kormány, de ennek a támogatási összege még nem ismert.
Németh Géza, 2020. október 24. szombat, 09:00
Fotó: Pixabay

A Magyar Közlönyben megjelent határozat kitér arra, hogy a Pécsi Tudományegyetem idegen nyelvű képzései bővítéséhez szükséges a beruházás.

Eszerint az idei büdzséből 2,7 milliárd, a jövő éviből 2,5 milliárd, míg a 2022-esből 533 millió forint fordítható erre a célra.

A Napi.hu is közölte, hogy a szerdai kormányülésen két döntés született a pécsi sportfejlesztésekkel kapcsolatban. Egyrészt határoztak arról, hogy a kabinet támogatja a város új stadionjának építését, másrészt a jelenleg Dárdai Labdarúgó Akadémia befejezésére 800 millió forintot biztosítanak állami forrásból. A stadionnal kapcsolatban egy kormány-előterjesztés tartalmazza majd a részleteket. A dokumentum része lesz többek között a megvalósíthatósági tanulmány a helyszínnel és a várható költségekkel együtt.

HOZZÁSZÓLÁSOK