Bővül az NFM

A Közlekedésbiztonsági Szervezet (KBSZ) beolvad a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumba (NFM), így a légi, vasúti és vízi közlekedési balesetek és egyéb közlekedési események szakmai vizsgálatának feladatát a közlekedésért felelős tárca önálló szervezeti egységeként végzi a továbbiakban - olvasható a pénteki Magyar Közlönyben.
MTI, 2016. július 29. péntek, 21:10
Fotó: Napi.hu

A kormányrendelet szerint a minisztérium az átvett feladatok tekintetében a KBSZ jogutódja.

A munkavégzéséhez szükséges tárgyi eszközök - ide nem értve az informatikai-telekommunikációs eszközöket - beszerzését a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság, az informatikai feladatokat pedig a NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. látja el. A rendelet 2016. szeptember 1-jén lép hatályba.

A Közlekedésbiztonsági Szervezetet 2006. január elsejével hozta létre a magyar Országgyűlés által alkotott törvény alapján a gazdasági és közlekedési miniszter. Feladata a légi, a vasúti és a vízi balesetek, súlyos események független szakmai vizsgálata, azzal a céllal, hogy az elemzésekből levonható tanulságok alapján javaslatokat tegyen a jövőbeni hasonló események elkerülése érdekében.

HOZZÁSZÓLÁSOK