Bővülő privát banki szolgáltatások

A vagyonosabb ügyfeleknek kínált private banking (pb) szolgáltatás sokat fejlődött az utóbbi időben, és a változás az ősszel is folytatódik.
NAPI Online, 2007. október 2. kedd, 08:33
Fotó:

A Takarékbank év végéig tíz befektetési központot hoz létre a takarékszövetkezetekkel közösen az ország különböző pontjain. Befektetési szolgáltatásokat egyébként már ma is több mint 300 takarékszövetkezeti fiókban kínálnak. A pb egyre kevésbé csak a fővárosra korlátozódik. Az úgynevezett kiemelt privát bank az OTP-nél a budapesti központban, centralizáltan működik, míg a normál pb az országos hálózatra épülve 50 regionális egységben is elérhető. A tehetős magánszemélyek és vállalkozók kiszolgálása a CIB 100 fiókból álló országos hálózatának régióközpontjaiban is biztosított, a Raiffeisen Bank pb-állományának pedig mintegy felét már a vidéki hálózat szállítja: a szolgáltatás 19 nagyvárosban érhető el.

Az UniCredit a budapesti központ mellett hét vidéki helyszínen is kínálja ezt a szolgáltatást, de ez a kör várhatóan tovább vül, csakúgy, mint a K&H Banknál, ahol a "prémium" részleg központja Budapesten van, és eddig öt vidéki nagyvárosban alakítottak ki fiókot. A Budapest Banknál (BB) a privát banki szolgáltatás jelenleg 14 kirendeltségen, az MKB-nál pedig a fővárosi központ mellett tíz vidéki régiós "kulcsfiókban" érhető el. A BloChamps Capital Pénzügyi Tanácsadó Kft. adatai szerint az elmúlt évben a megközelítőleg 40 százalékkal növekvő pb üzletágak által kezelt vagyonból alig 15 százalékot tett ki a hozam. Egyre szélesebb ugyanis az a társadalmi csoport, amely elkezdett érdemben foglalkozni a vagyonával, már nem elégszik meg a bankbetét kínálta hozammal, szakértőket, privát bankárokat vesz igénybe pénzügyi döntéseihez - írja a NAPI Gazdaság.

HOZZÁSZÓLÁSOK