Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Brink's közleményében kiemeli: nemzetközi elemzések azt mutatják, hogy 2015-re a világszerte telepített ATM-készülékek száma várhatóan eléri a 3,1 millió egységet. A növekedés elsősorban a fejlődő országokban, köztük a közép-európai régió piacain várható Kína, a közel-keleti és dél-amerikai térségek mellett.

Kárpáti Balázs vezérigazgató a közleményben hangsúlyozza, hogy Magyarországon ugyan az elmúlt három évben lelassult az üzletág fejlődése, de rövid időn belül a szektor visszatérhet a dinamikus fejlődési pályára, mert az ügyfelek elvárásai miatt a pénzintézetek várhatóan hamarosan megkezdik ATM-szolgáltatásaik fejlesztését.

A költséghatékony ATM-kiszolgálási rendszerek, köztük a teljes körű készpénz- és kártyamenedzsment lehetősége, a megfelelő szintű karbantartói és műszaki kiszolgáló háttér, az automaták mindenkori töltöttségi szintjéhez igazodó szállítói útvonaltervezés és a megerősített védelmi megoldások már Magyarországon is elérhetőek, ugyanakkor a globális trendek egy része elkerüli a magyar a piacot. A számlafizetés és az automatákon keresztül történő folyószámla-menedzsment már Magyarországon is elérhető néhány pénzintézet hálózatában, azonban ezeknek a megoldásoknak a tömeges elterjedése egyelőre még nem várható - mutatott rá Kárpáti Balázs.

A Magyar Nemzeti Bank adatai alapján a Brink's cég közölte: 2010-ben Magyarországon 4.834 ATM-készülék volt Magyarországon, többségük Budapesten és Pest megyében.

A Brink's C.L. Hungaria Zrt. 2005-ben kezdte tevékenységét Magyarországon, jelenleg hat kirendeltségen keresztül, teljes országos lefedettséggel nyújtja érték- és készpénz-logisztikai szolgáltatásait, a hazai készpénz-logisztikai piac harmadik legnagyobb szereplője.

Anyavállalata, az amerikai Brink's Company 1859-ben jött létre, mostanra a világ egyik vezető üzleti és biztonsági szolgáltató cégcsoportja lett, amely pénzintézetek, kormányzatok, gyémánt- és ékszerkereskedők, kereskedelmi cégek, valamint pénzverdék számára nyújtja szolgáltatásait. A Brink's Company világszerte több mint 100 országban mintegy 70 ezer dolgozót foglalkoztat, részvényeit a New York-i Értéktőzsdén jegyzik.