Brüsszeli robbantások: magyar sérültek is vannak (frissített)

Két magyar is megsérült a keddi brüsszeli robbantásokban - mondta az M1-nek Nagy Zoltán brüsszeli nagykövet. Eddigi hírek szerint nem súlyos a sérülésük.
MTI, 2016. március 22. kedd, 11:12
Fotó: MTI/EPA

A magyar konzuli szolgálat szerint egy magyar férfi és egy nő sérült meg, jelenleg kórházban ápolják őket. Az egyik sérült a magyar állandó képviselet munkatársa - erősítette meg az Origo infomrációját a Külügyi- és Külgazdasági Minisztérium.

Magyar halálos áldozatról nincs tudomás a szolgálatnak. A konzuli részlegen keresztül igyekeznek minden szükséges tájékoztatást megadni.

A Brussels Airlines Budapestről indult reggeli járata biztonságban földet ért, több magyar utassal is telefonon tartják a kapcsolatot; az utasok nem hagyhatták el a repülőgépet, de mindannyian biztonságban vannak.

A nagykövet arról is beszámolt, hogy a robbantások helyszíneit ők sem tudják megközelíteni, de nem is tanácsos odamenni, a tömegközlekedés leállt, csak gyalog lehet közlekedni. A Brüsszelben tartózkodóknak azt tanácsolta, maradjanak a szállodájukban akkor is, ha már nincs fizetve a szállásuk.

HOZZÁSZÓLÁSOK