Brutális visszaesés a magyarországi újautó-piacon

A koronavírus-járvánnyal szembeni intézkedések és a gyárbezárások miatt áprilisban az előző évinél mintegy 50 százalékkal kevesebb, 6170 új személygépkocsit és 33 százalékkal kevesebb, 1408 kishaszonjárművet helyeztek forgalomba Magyarországon - közölte a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete (MGE) hétfőn az MTI-vel, a DataHouse Kft. adatai alapján.
Szabó Zsuzsanna, 2020. május 4. hétfő, 19:43
Fotó: Getty Images

A szervezet májusban is elképzelhetőnek tart hasonló mértékű visszaesést. Az MGE felhívta a figyelmet arra is, hogy a használt autók behozatala továbbra is emelkedik, az egyesület szerint a korszerűtlen és idős, környezetszennyező import megállítása egyre kevésbé tűr halasztást.

Idén áprilisban 160 új nagyhaszonjárművet állítottak forgalomba a tavaly áprilisi 625 után. A visszaesés itt a legnagyobb, ez mutatja, hogy az autós szakma milyen mély válságba került - hangsúlyozta értékelésében az egyesület. A nagyhaszonjárműveknél csökkenő trenddel számolnak a sofőrhiány és a dráguló működési körülmények miatt is.

A motorkerékpároknál volumenében még mindig alacsony a forgalomba helyezés, de az MGE szerint bizakodásra ad okot, hogy egyelőre nincs visszaesés. Áprilisban 417 új motorkerékpárt állítottak forgalomba.

Az MGE áprilisban módosította 2020-ra vonatkozó előrejelzését, a korábban várt 155 ezer helyett csak 118 ezer személygépkocsi forgalomba állítására látnak esélyt az idén. A kishaszonjárműveknél már nem 26 ezer, hanem 22 ezer, a nagyhaszonjárműveknél pedig 4500 helyett 2300 új forgalomba helyezésre számítanak.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Koronat_Orsosra_Mozgalom_2, 2020.05.04 20:45

Ilyen az amikor fölülről, diktatórikus módszerekkel szétverik a gazdaságot a segghülye politikusok. Még nagyban játsszák a katonásdit, csak lassan nem marad mit lenyúlniuk, az idiótáknak.

Ha ha ha
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Zsaba, 2020.05.04 20:22

Mivel ezt a piacot, nem az átlagember tartotta el, pláne a szegényember, aki nem is álmodik semmiféle autóról... hanem a vállalkozói világ, vállalatok, cégek, állam és a gazdagok szerényeb fele... Ezek nagyrésze most behúzta fülét-farkát és többnyire örülnek hogy lyuk van a seggükön, még jó hogy nem vásárolgatnak új atutót mostanában...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html