Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Januárban a 2014. januárihoz képest a z ipar belföldi értékesítésének árai átlagosan 4,4 százalékkal csökkentek - ilyen gyorsan az elmúlt év egyetlen hónapjában sem estek a termelői árak - amely azt a vélekedést erősíti meg, hogy idén első félévben folytatódhat a fogyasztói árak mérséklődése is. Ugyanakkor épp a fogyasztási cikkek termelői ára változott a legkisebb mértékben. Ezen belül a feldolgozóipar árai 5,1, a jelentős súlyt képviselő villamosenergia-, gáz-, gőzellátás, légkondicionálás árai 3,9 százalékkal visszaestek.

A belföldi értékesítésben az ágazatok rendeltetés szerinti csoportjai közül az energia- és továbbfelhasználásra termelő ágazatokban összességében 6,2 százalékkal csökkentek, a beruházási javakat gyártó ágazatokban 1,3 százalékkal emelkedtek, a fogyasztási cikkeket gyártó ágazatokban pedig nem változtak az árak.

Az ipar exportértékesítési árai átlagosan 0,9 százalékkal emelkedtek, ezen belül a feldolgozóipar árai átlagosan 1,0 százalékkal nőttek. A villamosenergia-, gáz, gőzellátás, légkondicionálás nemzetgazdasági ágban 2,8 százalékkal csökkentek az árak.