Brutális pénz folyik a tao-n keresztül a klubokhoz

A tao-rendszer bevezetése óta mintegy 450 milliárd forint áramlott ezáltal a magyar sportba - Szabó Tünde sportért felelős államtitkár a Világgazdaságnak.
Kovács Bertold, 2017. július 11. kedd, 13:07
Fotó: Napi.hu

További hat évig működhet a tao-kedvezmény rendszere, amely kilenc százalékos adókulcs mellett is óriási lehetőség a látvány-csapatsportok számára - állítja Szabó Tünde sportért felelős államtitkár. A klubok taglétszám növeléséhez 10, létesítménybővítéshez 30, edzői bérfejlesztéshez pedig 50 százalékos önrésszel használhatják fel a tao-pénzeket.

Az elmúlt hat évben 155 ezer fővel nőtt az igazolt sportolók száma öt csapatsportban: a labdarúgók, kézi-, kosár- és vízilabdázók, illetve a jégkorongozók száma bővült 70 százalékkal. Emellett 300 sportlétesítmény épült fel és legalább ugyanennyi újult meg az eddig ilyen formában felhasznált 450 milliárd forintból. (Újabb furcsaságok a tao-pénzek körül.)

Változás a tao-rendszerben, hogy 2017-ben már a röplabdaklubok is részesülhetnek a látvány-csapatsportokat illető támogatásból. Ezzel párhuzamosan a 2013 és 2020 között 135 milliárd forint támogatást felhasználó 16 kiemelt sportág közé bekerült a karate.

Hat év alatt a legtöbb tao-pénzt, 12,5 milliárd forintot a felcsúti Puskás Akadémia kapta, de az utóbbi időben egyre több pénz jut Mezőkövesdre, ahova csaknem 779 millió forint érkezett tavaly, a másodosztályban szereplő Kisvárda pedig több mint 580 millió forint támogatásban részesült. (Brutális összeget szórtak el Orbánék látványsportra.)

Évente 120-125 milliárd forint a sporttámogatás összege, melyről az Emberi Erőforrások Minisztériuma mellett a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium is dönt.

Jó a vizes vb és kell az olimpia

A vizes világbajnokság az olimpia főpróbája lehetett volna, de továbbra is úgy kell terveznünk, hogy minél hamarabb olimpiát rendezzen az ország - véli az államtitkár. A vizes világbajnokságon továbbra is 350 ezer látogatóval és 6 milliárd (!) tévénézővel számolnak, melynek nem szálltak el a költségei, hiszen városfejlesztési beruházások is megvalósultak, a sportlétesítmények pedig a szabadidősport és a lakosság igényét is ki fogják elégíteni - mondta Szabó Tünde. (Szeptemberig nem látogatható a Hajós és Széchy uszoda.)

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

zuljin, 2017.07.11 15:27

Az a 166 milliárd még így is kevesebb, mint a lenyúlt földek értéke, a 130 milliárddal túltervezett vizes vb, a lenyúlt 600 milliárdos mnb pénz, a letelepedési kötvényeken keresett 50-80 milliárd, stb.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

szevasz_tavasz, 2017.07.11 14:39

@ptiszaii: "Fidesz szavazó egyébként is erkölcstelen" ja ki is modta, hogy "..hazudtunk reggel, éjjel, este.." Valószínűleg egy talpig becsületes, jellemes egyén. A 4-es metró 166 milliárdját is nem ellopták, hanem csak megőrzésre átvették. Hiszen tudjuk jól, ők csak a javunkat akarják.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

ptiszaii, 2017.07.11 14:24

Nincs ezzel semmi baj.
A birka magyarnak ez kell.
Orbán és bandatársai gazdagodnak az üres stadionokkal.
Fidesz szavazó egyébként is erkölcstelen, jellemtelen társaság, akiknek a legfontosabb Soros gyalázása az adófointunkból. Ahol szintén fideszes cégek járnak jól.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html