Brutális szám a magyar nyugdíjakról

Elképesztő pénzt kellene félretennie a magyar fiataloknak ahhoz, hogy pénzügyileg stabil öregkoruk legyen. Ez derül ki egy friss felmérésből.
Szász Péter, 2017. október 3. kedd, 18:05
Fotó: Napi.hu / Szász Péter

A fiatalok szerint 22 millió forintot kellene félretenniük a pénzügyileg stabil öregkorhoz - derül ki a Groupama Biztosító megbízásából készített országos kutatásából.

A 18-29 év közötti korosztály úgy vélekedik, hogy előre láthatóan 66 éves korában vonulhat nyugdíjba, és átlagosan 18 évet fog nyugdíjasként tölteni. (Irigylésre méltóak a lengyel nyugdíjasok.)

A megkérdezettek közül a legfiatalabbak, a 18-29 év közötti lakosság a várható élettartamot a nők esetében 86, míg a férfiak esetében 82 éves korra teszik.

A kutatásban megkérdezték az embereket arról is, hogy milyen mértékű kezdőnyugdíjjal lennének elégedettek, és reálisan mekkora nyugdíjra számítanak az államtól. A kutatásban megkérdezett 18-59 éves korosztály egészét nézve a magyar lakosság arra számít, hogy 98.100 forint fog hiányozni havonta, azaz a 17 év alatt összesen 20 millió forint mínuszra számítanak. A 30 év alattiak havonta 102.900 forintot hiányolnak majd idős korukban az általuk vágyott életszínvonal fenntartásához.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Marzipan, 2017.10.04 09:02

@ezt-nektek:
Igen.
Bölcs előrelátás, a hazáról való gondoskodás vezérelte nemzeti kormányunkat
akkor is, mikor eltörölte a nyugdíjjárulék-plafont.
Ezzel 51 milliárd forint bevételhez jut az állam most, de a magas nyugdíjak kifizetése
majd a jövő nemzedékét terheli!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

ezt-nektek, 2017.10.04 08:29

@gmihaly621: "Ezek a mostaniak, akiket oly sokan gyűlölnek - melyik gyűlölet is volt előbb? -, ezt már csak megörökölték."

Igen, megörökölték, mint azt a 3000 milliárdot is, amit zsarolással elvettek a tulajdonosaiktól, ahelyett, hogy a Manyup pénztárak müködését törvényileg szabályozták volna! Volt 3000 milliárd forintnyi mozgásterük, amivel tompítani lehetett volna a felvetödő problémákat! Most már viszont "csak" problémák vannak a nyugijakkal, amit még tetőz a nyudgíjplafon eltörlése is!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

gmihaly621, 2017.10.04 07:52

Ezt szerintem eddig is tudták a téma szakértői, csak nem merték elárulni már a manyupos nyögdíjreform idején sem. És a minimálbérre bejelentett zsebbe-pénzesek jövőbeli gondjairól is csak "tapintatosan" mertek szólni az akkori kormánypártiak. Ezek a mostaniak, akiket oly sokan gyűlölnek - melyik gyűlölet is volt előbb? -, ezt már csak megörökölték.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html