Búcsút inthetnek a Balatonnak a kispénzű magyarok

Elveszik a balatonszemesi kempinget a sátoros, lakókocsis üdülőktől, hogy a luxus megfizetésére képes vendégeknek adják át. Az indok: megváltozott a világ.
Komócsin Sándor, 2018. november 23. péntek, 10:19
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

A balatonszemesi vízparti kemping a jövőben nem sátoros és lakókocsis turistákat fogad, hanem olyan vendégeket, akik luxusra vágynak - írja a 24.hu. A kempinget a Balatontourist üzemelteti, amely nemrégen került a Mészáros Lőrinc nagyvállalkozó érdekeltségébe tartozó Konzum Nyrt. tulajdonába. (Mészáros 280 milliárd forintos becsült vagyonnal a második a Napi.hu kiadásában megjelenő A 100 leggazdagabb 2018-as kiadványban.)

A 24.hu értékelése szerint ez arra utal, hogy "Mészáros Lőrincék nem azért vásárolták meg a legnagyobb balatoni turisztikai vállalatot, a Balatontouristot, hogy egyszerű kempingeket üzemeltessenek".

A tulajdoni lap szerint a területet márciusban a Cape Town Real Estate Zrt. szerezte meg oly módon, hogy nem magát az ingatlant vásárolta meg, hanem az arra korábban felvett, jelzáloggal biztosított, de vissza nem fizetett hitelkövetelést. Ezt követően a korábbi tulajdonos felszámolási eljárása során került birtokon belülre. A Cape Town Real Estate az Opten vezérigazgatója Jellinek Dániel, aki 2018-ban katapultált a leggazdagabb magyarok közé, a Napi.hu listájának mindjárt a 26. helyére (42 milliárd forintos becsült vagyonnal).

A balatonszemesi képviselő-testület támogatta, hogy megszüntessenek egy parti sávot, és a helyén üdülőtelepet létesítsenek. Kovács István, a fejlesztéssel foglalkozó építész egy villaparkot szeretne építeni önálló, 1,5 vagy 2 szintes villaépületekkel. Nyolc ilyen épületet álmodott meg és épületenként 12 lakást. E mellé jönne a 160-180 szobás, ötcsillagos szálloda. Az építész sajnálja a kempinget, de mint mondja: megváltozott a világ.

A Vadvirág kemping és Üdülőfalu a Balaton déli partjának egyik legnagyobb kempingje (volt). Közvetlenül a Balaton partján található, közel 600 méter hosszú saját partszakasza van.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

kanri, 2018.11.23 11:07

A BalatonER terjeszkednik. Lassan csak a bányatavak maradnak a többségnek. Illetve egyszer egy évben elköltheted itt a szép kártyádat.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html