Helyi lakosként, engedéllyel, szabályosan parkolt a Dísz téren a Népszava egyik olvasója, - ahonnan alig pár száz méterre, az autós forgalom elől lezárt Színház utcában van a kormányfő irodája -, aki érdekes cetlit talált az autója szélvédőjén - írja a napilap.

A szöveg arról tájékoztatta a sofőrt, hogy a "Budavári Palotanegyed autómentes övezet", majd félreérthetően jelzi: "A korlátozott számú kijelölt parkolóhelyeken túl, engedély nélküli várakozás esetén a Közterület Felügyelet bírságot szabhat ki."

A cédula készítője, a Várkapitányság Nonprofit Zrt. volt. Érdekes módon a cédulát épp ott, a romos, egykori Honvéd Főparancsnokság előtt parkoló kocsikon helyezték el, ahol - ha van szabad hely - a kormányfő hivatalába érkező állami autók szoktak várakozni. Ezért az itt élők úgy gondolják: valójában a közparkolót próbálják ezzel a módszerrel kisajátítani, szabadon tartani. Az autós a cédula miatt panaszt tett, amire  kapitányság két hónap után válaszolt, elismerve, hogy az érintett területhez semmi köze.