Örülhetnek a budapesti autósok

Az autósok közlekedését könnyítő intézkedéseket jelentett be a főpolgármester szombaton.
Rácz Gergő, 2020. június 13. szombat, 17:06
Fotó: MTI Fotó / Mónus Márton

Karácsony Gergely közölte, a Nagykörúton több helyen - a Baross utcánál, a József utcánál és a Rákóczi térnél is - módosították a lámpaprogramot az autósok érdekében. Emellett a sávok használatát is átalakították az Üllői úton a Corvin-negyednél, így mostantól telezöldnél lehet áthaladni a kereszteződésen a külön egyenes és balra kanyarodó fázisok helyett.

Karácsony Gergely bejelentette, hamarosan módosul a sávok kialakítása a Teréz körúton a Nyugati tér előtt, hogy ne torlódjon fel a forgalom a Váci úti kereszteződésnél. Megjegyezte továbbá, hogy már nincs szükség az új kerékpársávok előtti terelésre szolgáló betonelemekre, így azokat eltávolítják, csak a záróvonal marad.

A főpolgármester jelezte, a visszajelzések alapján készek további "finomhangolásokra", így például az Üllői úton nemrég elvégzett kerékpárosbarát átalakításokkal kapcsolatban is várják a környéken közlekedők véleményét.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

cito, 2020.06.14 10:40

Átverés az egész!Az idióta kerékpársávjának véglegesítését készíti ezzel elő. csak azt tudnám, milyen társadalmi egyeztetés folyik.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html