Új hidakat kap Budapest - jogszabály van róla

Megkezdődik az albertfalvai és az aquincumi Duna-híd előkészítése, de a reptérre vezető út fejlesztése is szerepel a csomagban.
Csernátony Csaba, 2018. december 18. kedd, 09:36
Fotó: Pixabay

Most már jogszabály rendelkezik két új budapesti Duna-híd megépítéséről, amelyet Tarlós István főpolgármester lengetett be az elmúlt napokban.

A hétfőn megjelent Magyar Közlöny szerint az albertfalvai Galvani utcát az Illatos úttal összekötő új hídon a kötöttpályás közlekedéssel együtt, 2×3 sáv lesz. Emellett a jogszabály előirja a szintén újbudai Fehérvár út és a a kispesti Üllői út-Határ úti csomópont összeköttetésének előkészítését is. A fejlesztési tervekben szerepelnek további beruházások, amelyek célja, hogy a budapesti reptérre könnyebben ki lehessen jutni. A csomagban helyet kapott továbbá a békásmegyeri Pók utcát a Váci úttal összekötő aquincumi híd előkészítése is.

Az előkészítésre milliárdokat költenek: a "kötelezettségvállalás felső korlátja" 2019-ben 6,7 milliárd forint, 2020-ban közel 4 milliárd, 2021-ben pedig 1,35 milliárd, összesen több mint 12 milliárd forint. 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

europeer, 2018.12.18 10:39

Egy híd kellene még Nyergesújfalu-Neszmély környékén is. Régóta kérik, még Hídverő napokat is szerveztek rá, de semmi foganatja.
Ha már a nemzeti Lőrinc beindult hídépítéssel, oda is rakhatna le egy szép hidat.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html