Hamarosan átadják a zajvédő falat az M3-asnál

Hamarosan a végéhez ér az M3-as autópálya bevezető szakasza melletti zajvédő fal hiányzó szakaszának építése - írja Cserdiné Németh Angéla, a XV. kerület polgármestere a Facebookon.
Szász Péter, 2020. július 23. csütörtök, 18:08
Fotó: Pixabay

A beruházás műszaki átadás-átvételének megkezdésére a határidő 2020. augusztus 25. A kivitelező a munkával a tervezett ütemben halad - olvasható a bejegyzésben.

A kivitelezési munkák magukban foglalják az autópálya melletti szalagkorlát építését, a Szerencs utcai kereszteződésben a burkolati jelek újrafestését, a fényvisszaverő prizmák cseréjét, a Tompa Mihály utcai kihajtónál ütközéscsillapító elem elhelyezését, a Tompa Mihály utcánál és a Gábor Áron utcában a szükséges útépítést, továbbá a szükséges közműáthelyezéseket és cseréket.

A telepítendő 4 méteres fal nyomvonalába eső, kivágásra kijelölt fákat a kivitelező és a Főkert szakemberei egyesével vizsgálták meg. A fővárosi tulajdonú területen 11 darab, a XV. kerületi tulajdonú területen pedig 21 darab fa kivágását irányozták elő, de végül 11-et meg tudtak menteni.

Ezen kívül 92 fát és 320 cserjét ültettek a XV. kerületben a Városkapu utcában.

HOZZÁSZÓLÁSOK