Folytatódik a Gerlóczy utcába tervezett hajléktalanszálló ügye

A Fővárosi Törvényszék új eljárásra kötelezte tegnap a Fővárosi Kormányhivatalt a Városháza Gerlóczy utcai szárnyába tervezett krízisszálló megnyitását tiltó határozata miatt. A kormányhivatalnak új eljárást kell lefolytatnia - olvasható a Fővárosi Önkormányzat oldalán.
Szász Péter, 2020. december 3. csütörtök, 09:33
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

Karácsony Gergely főpolgármester még a koronavírus-járvány első hulláma alatt döntött úgy, hogy az önkormányzat Gerlóczy utcai, kihasználatlan szárnyában a korábban tervezett Budapest Galéria helyett átmeneti krízisszállót alakítanak ki.

Az ehhez szükséges munkálatok már majdnem teljesen elkészültek, amikor a Fővárosi Kormányhivatal műemlékvédelmi okokra hivatkozva megtiltotta, hogy az épületben hajléktalanszállót alakítsanak ki.

Ezt a kormányhivatali döntést támadta meg a bíróságon a Fővárosi Önkormányzat, mert nem látta megalapozottnak és valós indoknak a műemlékvédelemre hivatkozó tiltó határozatot, hiszen az épület állaga, műemlékvédelmi jellege nem sérült volna az ellátó kialakításával és megnyitásával.

A Fővárosi Önkormányzat üdvözli a törvényszék döntését és arra számít, hogy az átmeneti hajléktalanszálló minél hamarabb megnyithat, most, amikor arra a legnagyobb szükség van - áll a közleményben.

HOZZÁSZÓLÁSOK