Átalakulhat a budapesti rakpartok közlekedése

Az emberek többsége támogatja a rakpartok autómentesítését, ezért a főváros továbbtervezi, hogy még inkább a gyalogosoké a kerékpárosoké és a kikapcsolódni vágyóké legyen a Duna partja - írja Karácsony Gergely a Facebookon.
Szász Péter, 2020. szeptember 26. szombat, 16:50
Fotó: MTI Fotó / Bruzák Noémi

A bejegyzés szerint a Medián készített egy közvéleménykutatást a rakpartok autómentesítéséről.

Azzal az állítással, hogy időszakosan, például hétvégeken szüntessék meg a gépkocsiforgalmat 73 százalék ért egyet és 24 százalék ellenzi, de még a forgalom teljes megszüntetése is többséget kapott, 59 százalék támogatja, 37 százalék ellenzi.

Az online közösségi tervezés eddigi eredménye is azt mutatja, hogy a budapestiek többsége úgy gondolja, a rakpart elsődleges szerepe a kikapcsolódás - írja a főpolgármester.

A hétvégi megnyitás tapasztalatai és a budapestiek véleménye alapján a Főváros megvizsgálja annak lehetőségét, hogy a továbbtervezés során hogyan lehet kisebb de kulcsfontosságú helyeken javítani a terveken annak érdekében, hogy a rakpart még jobb legyen a gyalogosok, kerékpárosok és kikapcsolódni vágyók számára.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

K_Toth, 2020.09.27 08:33

Idióták szervezik a főváros autós forgalmát. Azt meg minden közvélemény kutató tudja,, hogyha megkérdezik az embereket, hogy ingyen legyen-e a sör, akkor igen lesz a válasz. Karácsony nem lesz többet főpolgármester, de még politikai tényező sem.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

gondolkoggyunk, 2020.09.26 22:02

A rakpartokon folyó autóforgalom és az ottani parkolók felett korzók kialakítása: igen.
A rakpartokon folyó autóforgalom beterelése a belső utcákba: hülye vagy?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html